11.11.11 vraagt aandacht voor humaan migratiebeleid
11.11.11

11.11.11 vraagt aandacht voor humaan migratiebeleid

In het kader van haar najaarscampagne worden dit weekend in 130 gemeenten affiches geplakt die aandacht vragen voor een andere kijk op migratie. De laatste tijd wordt een harde toon opgezet over migratie. Te midden van dat harde discours brengt 11.11.11 een warme boodschap: we zijn #AllemaalMensen onderweg naar beter. Honderden vrijwilligers maken dat zichtbaar door dit weekend met emmer en papborstel op stap te gaan.

donderdag 18 oktober 2018 13:57
Spread the love

Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, klimaatverandering … 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, wil met deze campagne, die voor het tweede jaar op rij in het teken van migratie staat, een ander verhaal brengen over mensen op de vlucht.

Een onderzoek van de KU Leuven en UGent in opdracht van 11.11.11 toonde aan dat er vooral eenzijdig en vaak op een negatieve manier over migratie wordt gepraat. Dit terwijl er een draagvlak is bij de Vlaamse bevolking voor een ander en positiever verhaal. Te midden van dat eenzijdige en vaak harde discours brengt 11.11.11 een warme boodschap: we zijn #AllemaalMensen onderweg naar beter. Met de affichecampagne maken we deze boodschap zichtbaar in het straatbeeld. 

take down
the paywall
steun ons nu!