Europees Parlement heeft xenofobische en islamofobische campagneposter weggehaald
Video, Europa, Samenleving, Politiek, België, Lokaal, Brussel -

Europees Parlement heeft xenofobische en islamofobische campagneposter weggehaald

Het European Network Against Racism (ENAR) is blij dat het Europees Parlement een levensgrote poster, die een xenofobisch en islamofobisch narratief ondersteunde, heeft weggehaald. De poster behoorde tot de verkiezingscampagne in Brussel en Straatsburg. "Het feit dat niemand binnen de EP-administratie bij de poster de ondertoon van uitsluiting in vraag stelde, toont hoe genormaliseerd islamofobische en anti-migrantennarratieven zijn geworden", stelt Michaël Privot van ENAR.

maandag 15 oktober 2018 13:08
Spread the love

Het Europees Parlement had voor de komende verkiezingen een serie van banners opgehangen. Op een ervan was een vrouw met een hoofddoek te zien naast de tekst: “Because we need to work together to manage migration.”

De ENAR uitte zijn bezorgdheid over de banner in deze video. Het Europees Parlement heeft de betreffende banner dus intussen weggehaald. 

take down
the paywall
steun ons nu!