Cultuur, België -

Radio Mukambo 370 #EleNão

Focus op Brazilië en reggae deze week. Brazilië omdat het zondag presidentsverkiezingen zijn en Radio Mukambo meedoet aan de campagne #EleNão #HijNiet tegen de rechts-conservatieve vrouwenhater en militaire interventionist Jair Bolsonaro. We luisteren naar Criolo, Ponto de Equilibrio en de compilatie “Mundo Melhor Volume 1” die Brazilië's rijke muzikale traditie in de kijkers zet.

dinsdag 2 oktober 2018 11:43
Spread the love

Brazilië ook omwille van de grote Braziliaanse aanwezigheid op Groove Kilombo #4, nu vrijdag in La Tricoterie (Brussel) met het instrumentele trio Membrana uit Aracaju en een Afro-Braziliaanse dansworkshops van Babalakina, gevolgd door de DJ’s JOKI (Afriquya) en Mukambo.

De cd van de week brengt reggae van de Senegalese zanger Natty Jean. Zijn tweede album ‘Imagine’ (Baco Records) is vol strijdvaardige reggae die opkomt tegen onrecht in de typisch Afrikaanse stijl die we kennen van Tiken Jah Fakoly en Alpha Blondy.

Je kunt de podcast hier beluisteren: www.mixcloud.com/RadioMukambo/radio-mukambo-370-elenão/
Downloaden kan op www.groovalizacion.org/mukambo9

CD van de week: Natty Jean – Imagine

Tracklist:

 1. Natty Jean – Senegal
 2. Daniel Dzidzonu – Ewe Blue
 3. Bixiga 70 – Machado
 4. Batucajé – Dança de Todos os Santos
 5. Anavantou – Carangueijo, Bixo
 6. Criolo – Duas De Cinco
 7. Ponto De Equili?brio – O Que Eu Vejo
 8. Natty Jean – On m’a Dit
 9. Dub Colossus – Fight Back
 10. Jackson do Pandeiro – Capoeira Mata Um (Tahira Remix)
 11. Projeto Cru – Mundo Embolado
 12. Jaune Toujours – Refugees Welcome
 13. Quim Manuel O Espirito Santo – Eme Lelu (Marsiano’s live rework)

take down
the paywall
steun ons nu!