Oproep - Coordination Semira Adamu 2018

Semira Adamu 2018: “Ze hebben een vrouw gedood, maar niet haar strijd”

Op 22 september, de twintigste verjaardag van de moord op Semira Adamu, wordt er een protestrally georganiseerd in het Maximiliaan-park. Tijdens de rally wordt er een hulde gebracht aan Semira Adamu, Mawda Shawri en al diegenen die sindsdien zijn uitgewezen, gewond of gedood door het onmenselijk migratiebeleid.

vrijdag 21 september 2018 12:22
Spread the love

Op 22 september 2018, de twintigste verjaardag van de moord op Semira Adamu, wordt een grote bijeenkomst georganiseerd in het Maximiliaan-park. Dit park staat symbool voor de strijd, acties en solidariteit met mensen zonder papieren.  

Verschillende leden van sociale bewegingen zoals de coördinatie van migranten zonder papieren, burgerplatformen, vakbonden, NGO’s, familieleden etc.. zullen het woord nemen.  Kunstenaars zullen hun boodschap aan de Belgische en Europese regeringen kenbaar maken. De avond zal afgesloten worden met een fakkelwake.

De volgende dag, op zondag 23 september, vindt er een betoging plaats voor het gesloten centrum 127 bis in Steenokkerzeel, waar Semira werd vastgehouden, zoals vele anderen na haar.  Sinds kort worden er ook weer gezinnen opgesloten.

Mensen zonder papieren verwelkomen

Met deze herdenking wil men ook de aanhoudende en toenemende geweld en de onmenselijkheid van het Belgisch en Europees migratiebeleid aan de kaak stellen. En mensen zonder papieren verwelkomen en de solidariteit met hen aanmoedigen.

Deze acties vinden plaats in het kader van de campagnemaand:  “Semira Adamu 2018”, ze hebben een vrouw gedood, maar niet haar strijd”. Een maand met acties en culturele evenementen.

Op 22 september 1998 werd Semira Adamu, een jonge Nigeriaanse asielzoeker, gedood bij een zesde poging tot deportatie. Om dit te herdenken hebben 120 collectieven en organisaties zich verenigd in het platform “Coördinatie Semira Adamu 2018”, de hoofden bij elkaar gestoken en een programma uitgewerkt om haar strijd te herdenken.  

De “Coördinatie Semira Adamu 2018”  voorziet een programma van ongeveer twintig evenementen, die plaatsvinden van 14 september tot 13 oktober bij verschillende organisaties in Brussel. Dit programma is onderverdeeld in seminars en debatten over migratiebeleid en mogelijke alternatieven, onderdrukking van vrouwen, structureel racisme, tentoonstellingen en installaties, concerten, films, theater, poëzie, publicaties, workshops schrijven, artistieke interventies en activisme in de openbare ruimte …

Info: https://www.semiraadamu2018.be 

Zaterdag 22/09 > 17h00 – 20h00 – hulde aan de strijd van Semira Adamu, afsluiting met een Fakkelwake. Meer info: https://www.facebook.com/events/1807634442647300/ 

Zodat 23/09 >  14h00 – 16h00 – Betoging voor het gesloten centrum 127 bis in Steenokkerzeel.
Meer info: https://www.facebook.com/events/219248562087594/ 

 

take down
the paywall
steun ons nu!