‘De Wever moet weg uit het stadhuis’

Het ABVV in Antwerpen lanceert een campagne: “Ja, ik wil het anders in Antwerpen”. Kiezers kunnen op de website vertellen hoe hun stad anders en beter kan worden bestuurd. De getuigenissen moeten de mensen overtuigen om voor een links beleid te kiezen. “De Wever moet uit het stadhuis”, klinkt het bij Dirk Schoeters, algemeen secretaris van het ABVV-Antwerpen.

dinsdag 18 september 2018 10:37
Spread the love

“De Wever heeft het zelf gezegd. Als er een links bestuur zou komen in Antwerpen, dan is dat de voorbode van een links bestuur in Vlaanderen en op federaal niveau. Wel, dat is nu eens echt de bedoeling van onze campagne”, zegt Dirk Schoeters.

“Met de campagne ‘Ik wil het anders in Antwerpen’ geven we aan de Antwerpenaren de boodschap dat we een ander beleid willen. Omdat dit beleid ons niet zint op tal van domeinen”, aldus Schoeters.

“Het is een bestuur dat burgers en groepen tegen elkaar opzet, dat sociale voorzieningen wil privatiseren, dat aan de auto een prominente rol geeft ten nadele van de fietsers en de voetgangers en dat geen openbaar vervoer-beleid wil voeren om de stad beter te ontsluiten. Het is een bestuur dat stedelijke voorzieningen verder wil afbouwen en burgerbewegingen en sociale bewegingen met een een scheef oog bekijkt.”

“Al de lintjes die zijn doorgeknipt door de burgemeester of de schepenen zijn van projecten die door de vorige besturen werden opgezet. Er ligt geen enkel nieuw toekomstplan op tafel.”

‘Starve the beast’

“Het huidig bestuur werkt vanuit de de ideologie van ’starve the beast’. Ze willen de overheid met alle mogelijke middelen uitmergelen en de mensen met slechtere openbare diensten opzadelen zodat ze zich keren tegen de overheid. Daar willen we de mensen attent op maken in deze campagne die voor alle duidelijkheid niet partijpolitiek is. We vragen aan de Antwerpenaren om samen met ons te kiezen voor links, voor een warm en sociaal Antwerpen.”

“Mensen kunnen op de website laten weten wat zij zouden willen veranderen mochten ze burgemeester zijn van Antwerpen. Zorg, solidariteit, mobiliteit, werk, ecologie, … die verschillende thema’s komen allemaal aan bod. De getuigenissen van mensen kunnen elkaar versterken. En de leden motiveren om links te stemmen.”

‘De sociale zekerheid is belangrijkste doelwit van N-VA’

Is er geen campagnemoeheid? Zijn de meeste kiezers die vuile stellingenoorlog niet beu? Schoeters: “Daar ervaren we niets van binnen de vakbond en ook niet binnen de partij waar ik zelf actief in ben, de SP.A. Ik zie dat de kandidaten nu net meer de straat op gaan en zich onder de mensen begeven.”

“Ik durf te hopen dat onze vakbondsleden zich engageren binnen progressieve partijen. We hebben heel wat militanten bij de SP.A maar er zijn er evengoed die zich engageren binnen Groen of binnen de PVDA. We gaan voor een links beleid. We willen absoluut niet dat links opnieuw in de oppositie terechtkomt. De Wever moet in Antwerpen uit het stadhuis om de weg vrij te maken voor een ander beleid op het Vlaamse en federale niveau. Want het is daar dat de essentie van onze sociale zekerheid in het gedrang komt. De sociale zekerheid is het belangrijkste doelwit van de N-VA om ons sociaal weefsel kapot te maken. Ik hoop dat ik de leden van het ABVV daarvan kan overtuigen, zowel nu als bij de verkiezingen van 2019.”

 

Info: http://www.andersinantwerpen.be/ 

take down
the paywall
steun ons nu!