10 jaar na de financiële crisis: alles komt terug – Aflevering 2
Video, Wereld, Economie, Politiek - FairFin

10 jaar na de financiële crisis: alles komt terug – Aflevering 2

Wie 'De Val – 10 jaar na de crisis' woensdagavond op Canvas bekeek, zag hoe ex-directielid van Fortis Karel De Boeck zei bedrogen te zijn door de Amerikanen, die rommelhypotheken verkochten met goede ratings. Wat niet wordt verteld is dat Fortis zelf ten tijde van de crisis veel te sterk afhankelijk was van korte termijnfinanciering, daarmee een onhoudbaar bedrijfsmodel hanteerde en too big to manage was. Meer hierover in aflevering 2 van FairFins webisodes, feat. Frank Vanaerschot, Yves Leterme en Didier Reynders.

zaterdag 15 september 2018 00:31
Spread the love

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!