Word één van onze changemakers

Word één van onze changemakers

dinsdag 11 september 2018 16:42
Spread the love

Ben je benieuwd waar de metalen in je smartphone vandaan komen? Wist je dat mijnbouw vaak mensenrechten schendt en vernietiging van het milieuteweegbrengt? Wil je meer kennis, vaardigheden en ervaring opdoen om bij te dragen aan een positieve verandering? Doe dan mee aan het changemakerstraject van CATAPA!

Tijdens het programma leer je diepgaand over de ecologische en sociaaleconomische impact van mijnbouw en verwerf skills en strategieën voor activisme. Het hele jaar door krijg je inzicht in hoe een beweging functioneert en hoe je acties en bewustmakingsactiviteiten kunt opzetten om verandering te creëren.

 

Wat houdt het traject in?  

  • Deelname aan het trainingsweekend (19-21 oktober 2018) om kennis op te doen over mijnbouw en om vaardigheden voor bewustmakingsacties te verwerven.
  • Samen een ??actie organiseren op Black Friday om het bewustzijn over de impact van ICT te vergroten.
  • Deelnemen aan het bewegingsweekend (14-16 december 2018) om op een interactieve manier te leren hoe een beweging kan bijdragen aan verandering en daarin zelf een rol op te nemen.
  • Zet je vaardigheden om in actie: geef een workshop, organiseer een evenement, begeleid een internationale gastspreker tijdens de Open Min(e)d week in België … of kom met je eigen idee!
  • Neem deel aan een training in het Verenigd Koninkrijk, waar changemakers uit heel Europa samenkomen om uit te wisselen en te leren (juni – juli 2019).

 

Wie kan deelnemen?

Het changemakerstraject verwelkomt iedereen die:

  • Geïnteresseerd is in thema’s rond mijnbouw, ICT-consumptie en -productie, mensenrechten, duurzame ontwikkeling, internationale solidariteit of verwante onderwerpen.
  • Graag wil leren en zich wil engageren om actief bij te dragen aan het werk van CATAPA in 2018-2019.
  • Zich comfortabel voelt om in het Engels te communiceren tijdens de trainingen.
  • CATAPA koestert diversiteit en stimuleert daarom mensen van alle etniciteiten, achtergronden, nationaliteiten, genders, seksuele geaardheden en leeftijden om zich aan te melden. 

 

Wat kost het?

Deelnamekosten voor het trainingsweekend, het bewegingweekend en de internationale zomercursus (50 EUR elk, zonder vervoer). Wanneer je activiteiten organiseert tijdens het changemakerstraject, worden je transportkosten binnen België gedekt door CATAPA.

Is het voor jou moeilijk om deze kosten te dragen? Neem dan contact met ons op.

 

Hoe schrijf je je in?

Wil je deelnemen aan het programma? Schrijf je dan in door een korte motivatie te sturen naar info@catapa.be

 

Over het changemakerstraject

Het changemakerstraject maakt deel uit van CATAPA’s driejarige Make ICT Fair-project. Alle activiteiten kunnen afzonderlijk worden bijgewoond, maar we raden je aan om deel te nemen aan het volledige trainingsprogramma.

take down
the paywall
steun ons nu!