Theo, je had gelijk: de wereld draait door
Davide Secci

Theo, je had gelijk: de wereld draait door

dinsdag 11 september 2018 16:17
Spread the love

Iedere keer wanneer ik dat zinnetje hoor, dan hoor ik Matthijs van Nieuwkerk (Presentator van ‘De Wereld Draait Door’ n.v.d.r.) het zeggen met die lange rollende ‘r’ op het einde. Ik kan er niet genoeg van krijgen.

“We leven in een wereld met zotten” zo beschreven de Bee Gees het ooit. De weg is niet makkelijk, toch proberen we de weg steeds eenvoudiger te maken. Desondanks er veel obstakels op de weg liggen. Obstakels die we steeds proberen te overwinnen en dat allemaal zodat ieder individu een plekje vindt in deze maatschappij en we de gelijkwaardigheid van het individu kunnen beschermen.

Als ik de verhalen hoor zoals die van de 9-jarige Jamel uit Denver, dan breekt mijn hart. Weeral iemand die niet het gevoel had om erbij te horen. Ikzelf had dat gevoel ook ooit, het gevoel er niet bij te horen en de vreemde eend in de bijt te zijn. Toch heb ik gestreden en gevochten en dat met de hulp van familie, vrienden en tal van organisaties waar ik nu zelf deel van uitmaak. Samen met deze groep mensen proberen we nu gebeurtenissen zoals die van Jamel te vermijden.

Theo, je had dus gelijk, de wereld draait door. Want iedere keer wanneer we een steen verleggen om een open pluralistische samenleving te creëren, dan komt er iemand voorbij die een hele muur afbreekt. Als het nu gaat over een Trump, Erdogan of Theo. Nee, ik wil je niet vergelijken met Erdogan of Trump. Echter stel ik wel jullie communicatiestijl in vraag. Steeds weer proberen we jongeren duidelijk te maken om verantwoordelijk om te gaan met kritiek en sociale media, en dan gebeurt er dit …
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De afgelopen weken zijn er tal van vreemde dingen gebeurd:

–        Jamel die uit het leven stapt
–        Twee lesbiennes bestraft met zes stokslagen in Maleisië
–        Gay bashing op de Antwerp Pride
–        Gay bashing in Gent
–        “Stuur homoseksuele kinderen naar psychiatrie”, zei de Paus

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die uitgebreid in het nieuws zijn voorgekomen. Om nog maar te zwijgen van de suïcidecijfers, die schrijnender zijn dan ooit. Maar ook jij Theo, je deed een vreemde uitspraak. Je hebt echter nooit ‘sorry’ gezegd, want dat leek je niet nodig na het verwijderen van de post. Het equivalent van een mes in de rug te steken, maar je niet hoeven te excuseren wanneer je dat verwijdert. Een messteek voor tal van personen die deel uitmaken van de regenbooggemeenschap.
Uiteraard mag jij een mening hebben en deze zelfs uitgebreid bespreken én je hoeft je zelfs niet te excuseren voor die mening, dat zijn rechten die je hebt in dit land. Natuurlijk moet je begrijpen dat daar kritiek op kan komen en dat zijn ook weer meningen van andere mensen, die zich dan ook niet altijd gaan verontschuldigen. Al lijkt het me belangrijk dat u beseft dat u voor tal van personen als een voorbeeldfunctie fungeert.

Ik heb geen problemen met de persoon Theo, noch met de partij waar je deel van uitmaakt. Echter heb ik wel problemen met de uitspraak die je deed. Het was voor mij als genderstrijder, ambassadeur van de gemeenschap, panseksuele, niet-genderstereotiep persoon, een hele grote stap achteruit.

Jij stelde de vraag of de wereld doordraait. Ik kan je hierop antwoorden:

“De wereld draait volledig door, de wereld wordt zelfs gekker met de dag. Dat is nu eenmaal het gevolg van al die gebeurtenissen. Maar iedere keer als er een ongepaste reactie komt of er iets in de media verschijnt zoals de voorbeelden hierboven, staat voor mij de wereld weer even stil!”

Dit artikel is ook hier gepubliceerd.

take down
the paywall
steun ons nu!