Mondiaal Halle pakt uit met een pop-up-ambassade

Mondiaal Halle pakt uit met een pop-up-ambassade

zaterdag 25 augustus 2018 15:24
Spread the love

In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen pakt de memorandum-actie Mondiaal Halle uit met een pop-up-ambassade.

?“De Hallenaren kunnen hier terecht met hun suggesties, opmerkingen en vragen in verband met Mondiaal Halle”, zegt Jean-Pierre Laus van het gelijknamig platform. “Het worden bijzonder belangrijke gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober en daarom willen we echt in het hart van de stad aanwezig zijn. De ‘ambassade’ wordt een praktisch trefpunt waar iedereen kennis kan maken met het initiatief Mondiaal Halle. We organiseren hier nu ook al de vruchtbare gesprekstafels rond lokaal mondiaal beleid, elke derde zondag van de maand.”

“In de pop-up-ambassade krijg je geen concreet stemadvies, wel het advies om te gaan stemmen,”, zegt Hilde Rooselaer, “ Wij willen lokaal de dialoog rond Halle als ‘mondiale stad’ stimuleren en verwachten dat de lokale overheid en toekomstige beleidsmakers van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid een topprioriteit maken”.

Volgens Jean-Pierre Laus wil Mondiaal Halle de pleitbezorger zijn van een nieuw inspirerend scenario voor Halle als ‘mondiale stad’: “De rode draad? Verander de wereld, wees actief in je eigen buurt en zet je mondiale bril op.”

?Het pop-up-lokaal van Mondiaal Halle krijgt de naam ‘De Ambassade’, een knipoog naar de de actie. Het onderlijnt dat Mondiaal Halle de pleitbezorger is van mensen die werken aan constructieve oplossingen voor wereldwijde urgente knelpunten, kwesties die ook lokaal voelbaar zijn en waar we oplossingen moeten voor zoeken.

?Het lokaal zal onder meer op donderdagvoormiddag, de marktdag, geopend zijn. Bovendien kunnen er nog kleinere activiteiten georganiseerd worden om in te spelen op de actualiteit en om het draagvlak van Mondiaal Halle te versterken.
?
Adres: Pop-up Ambassade Mondiaal Halle, Kardinaal Cardijnstraat 3 in 1500 Halle.
Informatie : www.mondiaalhalle.be

take down
the paywall
steun ons nu!