2de Cannabis Hoogdag komt er aan!

2de Cannabis Hoogdag komt er aan!

maandag 13 augustus 2018 14:05
Spread the love
Wie er vorig jaar bij was kan het beamen: de eerste Cannabis Hoogdag in Gent, georganiseerd door Cannabis Social Club Gent vzw, was een succes. Van heinde en ver waren mensen afgezakt naar het terrein op DOK om er te komen luisteren naar de diverse sprekers en er te genieten van de sfeer.

De bedoeling van een Cannabis Hoogdag is het taboe dat heerst rond cannabis weg te werken en nieuwsgierige luisteraars hun geest te verruimen met informatie die rechtstreeks door experts verteld wordt.

Dit jaar gaat de Cannabis Hoogdag door in de hipste zomerbar van Gent: Bar Bricolage. Onze dj’s beginnen te draaien vanaf 14u en de eerste spreker in de reeks van geboren sprekers start om 16u20. Het geheel wordt gepresenteerd door Glenn Bouckaert, voorzitter van Cannabis Social Club Gent vzw.

Bart Lenaerts bijt de spits af. Bart moest na een motorongeluk maanden revalideren en ontdekte in die periode de pijnstillende werking van cannabis. Hij verdiepte zich in de materie, volgde een opleiding tot herborist en maakte zijn eindwerk rond cannabis. Bart zal het hebben over medicinale cannabis en CBD-olie.  

Bas Tielens komt om 16u40. Hij is cannabisactivist in hart en nieren en organiseerde in het verleden reeds meerdere betogingen. Zijn vuur brandt nog steeds hevig en hij kijkt er naar uit om jullie met zijn passie aan te wakkeren. 

Om 17u20 brengen Koen Dalini en Tim Vermeulen een ode aan de cannabisplant met een hiphopnummer. Tim kreeg nog niet zolang geleden zelf te maken met kanker en ontdekte daardoor dat cannabis een bondgenoot kan zijn in de strijd tegen kanker.

Om 17u40 verwelkomen we Dimitri Breeuwer. Dimitri is afkomstig uit Terneuzen en oprichter van de stichting CANNAWIJZER. Hij is al jaren actief als cannabisactivist en een graag geziene gast in radio en TV-uitzendingen als expert in het thema. Hij geeft opleidingen aan ondermeer coffeeshop-ondernemers over ethisch cannabis-ondernemersschap en vertelt jullie hier graag meer over. 

Om 18u20 stellen we je voor aan Michel Degens, beter gekend van Mambo Social Club vzw, een Cannabis Social Club in Hasselt. Michel was jaren geleden werknemer in een coffeeshop te Maastricht maar door de invoering van de wietpas mochten er geen Belgen meer in de coffeeshops wiet aankopen, laat staan er werken. Voor Michel voelde dit heel onrechtvaardig en hij besloot dan maar zijn eigen cannabis social club op te richten samen met zijn vriendin en zijn moeder. 

Om 18u40 komt niemand minder dan Peter Muyshondt. Peter is hoofdcommissaris van politie en auteur van de boeken ‘Broers waren we’ en ‘Beleid op speed’. Momenteel werkt hij aan een derde boek over de rol van politie in het internationale drugsbeleid. Hij is campagneleider voor ANYONE’S CHILD BELGIUM en woordvoerder voor LEAP EUROPE, wat staat voor Law Enforcement Against Prohibition. Met beide bewegingen is hij internationaal activist voor een menselijk drugsbeleid. 

Om 19u20 zal Raquel even de show stelen. Raquel is een grappige, clowneske acrobate die graag mensen aan het lachen brengt en tegelijkertijd een boodschap
meegeeft. Met acrobatie, humor, dans en muziek neemt Raquel angst in de hedendaagse samenleving onder de loep. Een tragikomische show die op je lachspieren werkt.

Om 19u40 komt Joost Bonte aan de beurt. Joost coördineert sinds bijna 20 jaar straathoekwerkprojecten in Oost- en West-Vlaanderen en weet hierdoor alles over maatschappelijke uitsluiting. Hij zal het hebben over de nieuwe organisatie ‘SMART ON DRUGS’ en haar doelstelling om druggebruik te decriminaliseren.

En last but not least is daar Derrick Bergman om 20u20. Derrick komt uit Eindhoven en is journalist, columnist, fotograaf, cannabisactivist, bestuurslid van de VERENIGING VOOR DE OPHEFFING VAN HET CANNABISVERBOD (VOC) en organisator van de Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam. Derrick weet bijgevolg alles over de geschiedenis van cannabis in Nederland en kan daar heel kleurrijk over vertellen.

Doorlopend is er een infostand medicinale cannabis, initiaties Slack Flow en een hennepkledij stand door ORNAMENT FINE GARDMENT.

Welkom!

take down
the paywall
steun ons nu!