1.400 mensen claimen straten van Brussel in protestmars tegen Trump en militair opbod bij NAVO
Video, Wereld, Samenleving, Politiek, België, Lokaal, Brussel -

1.400 mensen claimen straten van Brussel in protestmars tegen Trump en militair opbod bij NAVO

Trump bezoekt ons land op 11 en 12 juli voor een NAVO-top. Op de agenda: meer defensie-uitgaven door alle NAVO landen, ook België. Het Trump Not Welcome-platform riep op om zaterdag 7 juli terug de straat te claimen. "Wij willen niet meestappen in dit militair opbod ten koste van armoedebestrijding, sociale bescherming, de aanpak van klimaatverandering, een humaan opvangbeleid voor vluchtelingen en een diverse en solidaire samenleving", klinkt het.

maandag 9 juli 2018 15:20
Spread the love

Minstens 1.400 mensen uit het hele land reisden af naar Brussel om aan te sluiten bij het Trump Not Welcome-platform en ‘Neen’ te zeggen tegen Trump, zijn beleid en dat van zijn Europese evenknieën. Hun boodschap: 

Voor vrede

“Tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen en de militarisering die Trump en de NAVO ons willen opleggen. Wij willen ons belastinggeld geïnvesteerd zien in onderwijs, gezondheidszorg, klimaat en internationale solidariteit! Voor een wereld zonder kernwapens!”

Voor een leefbare wereld

“Te gek voor woorden: bruinkoolcentrales worden heropend en jodiumpillen verspreid om ons te beschermen tegen scheuren in de kerncentrales. Wij willen een solidair en daadkrachtig klimaatbeleid voor een duurzame toekomst.”

Voor een tolerante en solidaire samenleving

“Racisme, seksisme, homo- of transofobie, intimidatie, criminalisering van zij die oorlog ontvluchten en mensen die hun huis openstellen uit solidariteit … Rechten waarvoor de strijd lang geleden is aangevat, liggen onder vuur. Wij komen op voor de rechten van alle mensen, vanuit de principes van gelijkheid en solidariteit.”

Voor sociale rechten

“Voor de belangen van de 99 procent. Neen aan de zelfbedieningspolitiek van regeringen die bestuurd worden door en voor de rijkste 1 procent. Genoeg besparingspolitiek. Tijd om te investeren in de samenleving.”

Wij waren er zaterdag bij om de protestmars en alle inspirerende speeches live te volgen: 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!