Hoe voer je zelf praktijktesten uit? Deze laagdrempelige instructievideo kan daarbij helpen
Video, Samenleving, België -

Hoe voer je zelf praktijktesten uit? Deze laagdrempelige instructievideo kan daarbij helpen

Dat er zowel op de arbeids- als huurmarkt nog steeds gediscrimineerd wordt, mag duidelijk zijn. Het ene na het andere onderzoek toont dat aan. Verschillende organisaties klagen dat ook al vele jaren aan. Het platform Praktijktesten Nu slaagt er geregeld in om de druk op te voeren op onze beleidsmakers. Maar hoewel die druk al velen overtuigde van de noodzaak van praktijktesten, zorgt het reële politieke spel er jammer genoeg voor dat de goede voornemens al te vaak dode letter blijven.

maandag 2 juli 2018 15:26
Spread the love

Het platform blijft bijgevolg ijveren voor wetgeving die praktijktesten in het concrete beleid kan verankeren. Tegelijkertijd blijven de organisaties van het platform niet bij de pakken zitten en zetten zij burgers aan om de druk nog te verhogen door zelf praktijktesten uit te voeren – en op die manier het falen van de overheid aan te klagen.

Daarom verspreidt het platform nu een laagdrempelig instructiefilmpje dat iedereen kan helpen om een kleine (maar daarom niet minder krachtige) praktijktest uit te voeren. Zo kan men bewijzen van discriminatie verzamelen en deze bewijzen doorgeven aan de bevoegde instanties, zoals UNIA.

Aan de hand van verschillende concrete voorbeelden laat het filmpje op een eenvoudige en toegankelijke manier zien hoe iemand aan de slag kan wanneer hij of zij vermoedt gediscrimineerd te worden in de zoektocht naar werk.

take down
the paywall
steun ons nu!