Bron: Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Video, Samenleving, Politiek, België, Lokaal, Brussel - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

20 km door Brussel: we lieten niemand achter

Deze zondag 27 mei bundelden ATD Vierde Wereld, Dokters van de Wereld, Vluchtelingenwerk, CNCD 11.11.11, Keeping Me Alive, Financité en Bras dessus Bras hun krachten tijdens de 20 km door Brussel om "niemand achter te laten". De huidige bezuinigingen treffen vooral de rechten van mensen in kwetsbare situaties: vluchtelingen, langdurig zieken, gepensioneerden, werkzoekenden … Mensen waarvoor deze organisaties opkomen. Daarom kozen ze afgelopen zondag resoluut voor solidariteit in plaats van competitie.

dinsdag 29 mei 2018 20:57
Spread the love

Door de stigmatisering van vluchtelingen, de commercialisering van de gezondheidszorg en de criminalisering van armoede, worden velen uitgesloten. “Met deze actie wilden we aantonen dat we deze trend kunnen omgooien. De dynamiek waarbij de maatschappij toelaat dat sommige groepen minder rechten hebben en in de marges terechtkomen, is onaanvaardbaar”, zei een loopster.

We laten niemand achter 

Enkele tientallen lopers wachtten het einde van de wedstrijd af om samen met de laatste deelnemers de finishlijn over te steken. Zo wilden ze eerder wie laatst toekomt eren dan de eersten. Gewapend met spandoeken en vergezeld van een fanfare beëindigden ze samen de race.

Samen voor een maatschappij met meer gelijkheid

De deelnemende organisaties werken op heel verschillende thema’s, maar ze hebben één ding gemeen: ze vechten allen voor een samenleving waar iedereen gelijk is, waar iedereen zijn of haar plaats heeft. Daarom hebben ze deze actie opgezet.

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!