Bron: Wikimedia Commons
Nieuws, Wereld, Samenleving, Politiek -

Myanmar: nieuwe bewijzen over bloedbad door gewapende Rohingya-groep in Rakhine

Een gewapende Rohingya-groep, uitgerust met zwaarden en geweren, is verantwoordelijk voor minstens één en mogelijk twee slachtpartijen op 99 Hindoe-vrouwen, -mannen en -kinderen in augustus 2017. De groep maakte zich ook schuldig aan andere onwettige moorden en ontvoeringen. Dit onthult Amnesty International op 22 mei nadat de organisatie ter plaatse een grondig onderzoek heeft uitgevoerd in de staat Rakhine.

woensdag 23 mei 2018 10:57
Spread the love

De mensenrechtenorganisatie baseert haar bevindingen op tientallen interviews die afgenomen werden in Rakhine en vlak over de grens in Bangladesh, maar ook op fotografisch bewijsmateriaal dat geanalyseerd werd door forensische pathologen. Uit de verzamelde informatie blijkt hoe strijders van ARSA (Arakan Rohingya Salvation Army) met hun vreselijke aanvallen immens veel angst gezaaid hebben onder de Hindoes en andere etnische minderheden.

“Ons meest recent onderzoek werpt een licht op de weinig gerapporteerde mensenrechtenschendingen die recent door ARSA in het noorden van Rakhine-staat gepleegd werden,” zegt Tirana Hassan, crisisdirecteur van Amnesty International.

“De acties van ARSA zijn extreem wreed en hebben een onuitwisbare indruk nagelaten bij de overlevenden die we gesproken hebben.  Deze gruweldaden mogen, net zoals de misdaden tegen de mensheid gepleegd door de Myanmarese veiligheidstroepen, niet ongestraft blijven.”

take down
the paywall
steun ons nu!