België neemt deel aan conferentie van Israëlische luchtmacht

België neemt deel aan conferentie van Israëlische luchtmacht

woensdag 23 mei 2018 22:34
Spread the love

Geachte heer minister Vandeput,
Geachte heer minister Reynders,

ik verneem dat België deelneemt aan een internationale conferentie deze week op uitnodiging van de Israëli Air Force (IAF).

Afgelopen weken doodde het Israëlisch leger in de Gazastrook nog een honderdtal demonstranten en verwondde er ruim 12.500. België liet zich toen terecht verontwaardigd uit. Ons land riep de Israëlische ambassadrice op het matje en stemde vorige vrijdag in de VN-Mensenrechtenraad voor een internationaal onderzoek naar het Israëlisch geweld.

In 2008/2009, 2012 en 2014 doodden en verwondden Israëlische luchtbombardementen duizenden onschuldige burgers. Die Israëlische luchtmacht bombardeerde de voorbije week opnieuw de dichtbevolkte Gazastrook… en schendt met regelmaat van de klok het Libanese en Syrische luchtruim. Ook in die landen vielen de afgelopen jaren al heel wat dodelijke slachtoffers.

Ik kan onmogelijk geloven dat België nu zou deelnemen aan deze conferentie van de IAF. Dat valt immers niet te rijmen met de recente verklaringen die ons land heeft afgelegd over het Israëlische geweld.

Graag kreeg ik van u meer informatie en uitleg

(verstuurd naar: nfo@vandeput.fgov.be, contact.reynders@diplobel.fed.be)

take down
the paywall
steun ons nu!