Opinie, Nieuws, Samenleving, Politiek, België -

Waarom iedereen naar solidariteitsmars voor legale cannabisolie zou moeten gaan

Zondag 27 mei vindt er een solidariteitsmars plaats in het centrum van Maasmechelen om 14u voor Sofie Voncken, het 9-jarige meisje dat dankzij cannabisolie een menswaardig bestaan kan leiden. Maar daarnaast is de mars er ook ter ere van al die andere mensen die cannabis nodig hebben als medicijn.

zaterdag 19 mei 2018 12:43
Spread the love

De grootste groep medicinale cannabisconsumenten zijn (afgaand op de vele getuigenissen en artikels) patiënten die cannabis nemen als pijnstiller of als middel om beter te kunnen slapen. Aangezien reguliere pijn-en slaapmedicatie vaak tekortschieten doordat ze ernstige bijwerkingen vertonen bij langdurig gebruik schakelen ook in ons land heel wat mensen na een tijdje over op cannabis in allerlei vormen.

De ene rookt het, de andere verdampt het, er zijn er die kiezen voor cannabisolie en weer anderen prefereren CBD-olie. CBD is net als THC een cannabinoïde (actieve component) uit de cannabis-en hennepplant. In CBD-olie zit geen THC dus je kan er niet high van worden. CBD helpt goed bij pijn, ontstekingen, spasmen en bij epilepsie.

Voor sommige patiënten is CBD-olie voldoende, anderen hebben dan weer cannabisolie nodig omdat THC pijnstillender werkt dan CBD alleen. Het nadeel (voor sommigen) van THC is dan weer dat je er high van kunt worden. Maar dat kan men voorkomen door de dosis aan te passen of door het te combineren met CBD-olie. Full spectrum cannabisolie bevat zowel THC als CBD, dat werkt volgens experts en patiëntgetuigenissen het beste. 
CBD vermindert de psycho-actieve werking van THC. Het werkt zelfs prima als anti-psychotica. Onderzoekers beweren dat het beter werkt dan de reguliere anti-psychotica omdat het geen vervelende bijwerkingen veroorzaakt zoals zwaarlijvigheid. 

Steeds meer mensen ontdekken de medicinale kracht van cannabis en ondervinden dat het een meerwaarde is in hun leven, maar door de illegaliteit en het taboe dat er op rust, is het praktisch onmogelijk om zorgeloos van het weldadig effect te genieten. 

In het buitenland zoals in Nederland, Canada, de Verenigde Staten, Israel, Italië en Duitsland is cannabis als medicijn meer en meer ingeburgerd. Het kan niet zijn dat België zo achterop blijft hinken en dat mensen zouden moeten verhuizen voor hun medicijn. 

In de landen die het verst staan wat betreft de legalisering van cannabis als medicijn en als recreatief genotsmiddel, daar kwamen de mensen dan ook massaal op straat om voor hun rechten op te komen. Laten we hier in België een even groot verzet organiseren! 


Praktische info:

Datum: 27 mei
Tijd: 14u
Locatie: Maasmechelen, centrum
Iedereen is welkom! 

VZW Cannabis Social Club Gent legt een bus in die vertrekt vanuit Gent Dampoort om 10u. We maken een tussenstop in Antwerpen rond 11u aan de Kaaien. Wil je zeker zijn van een plaats stuur dan een mailtje naar eef@csc.gent, jan@csc.gent of glenn@csc.gent. Na je inschrijving brengen we je op de hoogte van het precieze uur en de precieze locatie. 

Info over de bus vanuit Gent naar Maasmechelen: https://www.facebook.com/events/377873229382696/

Info over de solidariteitsmars:https://www.facebook.com/events/383565708825323/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!