Geachte minister De Block

Geachte minister De Block

dinsdag 1 mei 2018 20:24
Spread the loveFaceofcannabis.wordpress.com

Beste minister De Block,

Ik begrijp dat het niet makkelijk voor u moet zijn nu u in het midden van een vuurgevecht bent beland omtrent het al dan niet legaliseren van medicinale cannabis.

Iedereen heeft er wel een mening over, de ene waarschuwt dat men er *psychotisch of zelfs schizofreen van zou worden, een ander waarschuwt voor ernstige bijwerkingen en nog anderen verwijten u dat u diegene bent die vooruitgang tegen houdt en ga zo maar verder.
Tussendoor krijgt u ook nog tal van beledigingen naar uw hoofd geslingerd die niet meer op de bal spelen maar op de man. Het spijt me enorm dat u die beledigingen moet ondergaan en ik durf me zelfs te verontschuldigingen in al die mensen hun plaats. Het is onrespectvol en ik vind niet dat u dat verdient. Ook al vind ook ik het enorm frustrerend dat ondanks al het anekdotisch bewijs en alle onderzoeken die er al gedaan zijn, u toch beslist om cannabis in de illegaliteit te houden.
Tussen ons gezegd vind ik u een niet onknappe sterke intelligente vrouw die goed haar mannetje kan staan in de machowereld die de Belgische politiek toch wel kenmerkt.

Ik vind u ook een lieve dame. Volgens mij wenst u niet over te gaan tot legalisering omdat u gewoonweg de verantwoordelijkheid niet op u wil nemen uit angst dat er iets fout zou gaan. Stel dat ouders van kinderen met een ernstige vorm van epilepsie zoals Dravet syndroom onverstandig zouden omgaan met medicinale cannabisolie en dat hun kinderen daardoor teveel druppels in één keer zouden binnenkrijgen met alle gevolgen van dien?

Maar beste Maggie, met cannabisolie kan je niet overdoseren. Teveel cannabisolie kan onaangenaam zijn en zelfs beangstigend maar het is niet dodelijk! Cannabis is een niet-toxische plant die veel veiliger is dan eender welke pijnstiller, onstekingsremmer of slaapmedicijn.

Ik heb als ex-werknemer in de gehandicaptensector gezien wat medicatie doet bij kinderen en hoe mateloos en ongeremd dokters en psychiaters dit tegenwoordig voorschrijven en eerlijk gezegd ben ik zwaar geschokt. Heel wat kinderen met een mentale beperking nemen een coctail van medicatie, lijden vaak aan epilepsie, hebben een heel lage levenskwaliteit, gaan veel vaker achteruit dan vooruit en niet zelden sterven ze een veel te jonge dood.

De bijwerkingen van veel medicatie die voorgeschreven wordt bij psychiatrische aandoeningen zijn vaak zo ernstig dat niet onderschat mag worden hoe zwaar het leven is voor deze kinderen.

Agressie en automutulatie zijn onder andere enkele van die bijwerkingen. Onlangs nog klaagden opvoeders en begeleiders uit een Gents orthopedagogisch centrum in het nieuws dat agressie er de spuigaten uit loopt.

Cannabis kan een redding zijn voor veel van deze kinderen en jongeren! Het zou ervoor kunnen zorgen dat ze van meerdere pillen per dag naar 0 kunnen gaan en cannabisolie als alternatief kunnen nemen. Het bewijs hiervan is de website Face of Cannabis, Sofie Voncken is echt niet het enige meisje dat haar leven terugheeft dankzij cannabisolie.

Het is zo overduidelijk dat eigenbelang legalisering in de weg staat. Het belang van de farmaceutische industrie boven dat van het volk.

De farmaceutische industrie wacht een enorm inkomstenverlies bij de legalisering van medicinale cannabis, daarom wordt u beïnvloedt door lobbyisten van deze industrie.

Maar geld is toch niet al wat telt? De gezondheid van miljoenen mensen is toch veel belangrijker?

Op een dag gaat u zich ook bewust worden van het feit dat u een heldendaad kunt verrichten door cannabis uit de illegaliteit te halen, door een volksmedicijn terug aan het volk te geven!

Nog een fijne dag! Vele groeten en tot schrijfs,

Eef De Bruyne

*Marleen Finoulst, huisarts en hoofdredacteur van Bodytalk waarschuwde in Knack dat cannabisolie psychoses zou kunnen opwekken. Ik wees haar er in een lezersbrief op dat cannabisolie gecombineerd met CBD-olie dit probleem tegengaat omdat CBD antipsychotisch werkt. Ze antwoordde me dat het klopt dat CBD antipsychotisch werkt en dat nog te weinig artsen dit weten. Bij deze.

 

take down
the paywall
steun ons nu!