Nieuws, Economie, Samenleving, Politiek, België -

Pensioen met puntensysteem: ‘Is hetzelfde als krasloten kopen’

Zowat 100 militanten en sympathisanten van het ACV hebben vandaag aan de Zuidertoren in Brussel actie gevoerd voor een geloofwaardige pensioenpolitiek en tegen het 'pensioen met punten'. Ze namen met enthousiasme deel aan de ludieke kraslotenactie van de LBC-NVK en CNE, de bediendecentrales van de vakbond ACV.

donderdag 19 april 2018 15:32
Spread the love

Veerle Verleyen van de LBC-NVK: “De werknemers zullen niet op voorhand weten wat ze aan pensioen zullen krijgen. Of op welke leeftijd ze met pensioen kunnen gaan. Met onze kraslotenactie ‘Win Your Pension‘ zeggen we eigenlijk dat het pensioen een kansspel wordt en dat de werknemers er het gissen naar hebben. De vakbond verwacht van de regering dat ze kiest voor investeringen in mensen en in een zorgeloze oude dag.”

Vandaag werd een begin gemaakt met de verspreiding van de krasloten. Het startschot van een campagne tegen de mogelijke invoering van een pensioen met punten. Op woensdag 16 mei trekken de werknemers en hun organisaties massaal naar Brussel om te onderstrepen dat de huidige pensioenpolitiek op het verkeerde spoor zit en moet worden omgegooid. Een betoging die in handen is van de drie vakbonden: het ACV, het ABVV en de ACLVB.
dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!