Bron: Vrede vzw
Oproep, Wereld, Politiek, België - Vrede vzw

Gevechtsvliegtuigen zijn dodelijk

Kunnen onze F16's langer vliegen of niet? Was Minister van Defensie Vandeput al dan niet op de hoogte van de informatie van de legertop? Er wordt een gevaarlijk spel gespeeld met ons belastinggeld. Platform 'Geen gevechtsvliegtuigen' vraagt onmiddellijk de stopzetting van de vervangingsprocedure van de F16's en een breed en publiek debat over of we deze vliegtuigen al dan niet nodig hebben. Kom mee in actie op 22 april! We zoeken minimum 250 mensen om een duidelijk signaal te geven aan onze regering: wij willen geen nieuwe gevechtsvliegtuigen!

woensdag 18 april 2018 17:05
Spread the love

Dit is een dringende oproep (en mag dan ook zeker verder verspreid worden). Vandaag vindt het parlementair debat plaats over de gevechtsvliegtuigen. Uit twee verschillende enquêtes blijkt dat de tegenstanders van de aanschaf van nieuwe gevechtsvliegtuigen veel talrijker zijn dan de voorstanders. Het thema beheerst al enkele weken het politieke debat. De vredesbeweging voert al een paar jaar campagne tegen deze geldverkwistende plannen. De regering wil doorzetten, maar de aankoop van deze moordmachines is nog altijd geen feit.

Daarom is de actie van Vredesbeweging nu zondag 22 april om 14u in het Brusselse Jubelpark een belangrijk moment om ons verzet te tonen en druk uit te oefenen. 

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, hebben we een Thunderclap actie gelanceerd (Een thunderclap wil zeggen dat een boodschap op hetzelfde moment verschijnt op de Facebookmuur of Twitter van de personen die zich hebben geregistreerd. We hebben minimum 100 profielen nodig om de opdracht te doen slagen).

We hebben nog 1 dag om 100 profielen te vinden die zich registreren. Doe je mee? Meld je aan. Gaat heel vlug en help zo de mobilisatie versterken!!!!!

Dat kan door je in te schrijven via deze link.

Praktisch:

  • Datum: 22/04
  • Tijdstip: 14.00 uur
  • Plaats: Jubelpark

Meer info: zie oproep op https://www.vrede.be/gevechtsvliegtuigen-zijn-dodelijk of via https://www.facebook.com/events/1574274885959404/

take down
the paywall
steun ons nu!