Boeren in actie tegen Mercosur

Boeren in actie tegen Mercosur

woensdag 28 maart 2018 17:47
Spread the love

De boeren zijn zeer bezorgd over het op stapel staande vrijhandel- en investeringsakkoord tussen de EU en een aantal Zuid-Amerikaanse landen, waardoor goedkope landbouwproducten de Europese markten zouden overspoelen.

Het gaat over Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay, bekend voor hun grootschalige runder- en landbouwproductie. Op maandag voerden een 50-tal boeren met 15 traktoren een symbolische actie aan het Brusselse Schumanplein om deze bedreiging aan te klagen.

Een delegatie van de actievoerders werd later ontvangen door Premier Michel, die in het RTBF journaal wel verklaarde dat Mercosur onder zijn huidige vorm niet kon.

Een grotere (Europese) actie van de boeren is gepland op 17 april e.k (zie onze rubriek aankondigingen).

Onze reporter supporter was bij de actie van vorige maandag en maakte enkele foto’s. Zie https://photos.app.goo.gl/A28P8MjiLJynUJCl1

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!