Verslag, Nieuws, Milieu, Samenleving, Politiek, België, Lokaal, Brussel - JNM vzw

JNM in actie voor fietspaden in Brussel

Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen mag dan wel gedaald zijn het afgelopen jaar, hetzelfde kan niet gezegd worden over het aantal fietsdoden. Dat is in Brussel gestegen met meer dan 24 procent. Elke persoon die al minstens één keer door Brussel heeft gefietst zal niet verbaasd zijn met dit cijfer. Het fietsklimaat in Brussel is een regelrechte ramp. In het beste geval heb je een fietssuggestiestrook, maar zelfs daar houdt geen enkele auto rekening mee. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voor er daadwerkelijk verandering komt?

maandag 26 maart 2018 14:34
Spread the love
Daarom hielden wij met de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) afgelopen weekend een actie in hartje Brussel. Met een verfbus in de hand fietsten we door de straten van Brussel en schilderden zelf fietspaden op banen waar er ontbraken. Wij hopen dat de overheid deze symbolische aanzet opmerkt en de aanleg van het fietspad vervolledigt.

Inzetten voor een beter fietsklimaat betekent inzetten voor betere luchtkwaliteit, een verkeersveilige omgeving en een duurzame leefomgeving. Iets wat de prioriteit zou moeten zijn van elke stad. Dit is een signaal dat wij als jongeren met een hart voor natuur en milieu uitzenden, het is aan de overheid om dit op te pikken en te laten zien dat zij ons horen.
dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!