Blip.org geeft sociale initiatieven een vliegende start

Blip.org geeft sociale initiatieven een vliegende start

vrijdag 9 maart 2018 19:18
Spread the love
Blip.org is het nieuwe grass-roots platform voor lokale initiatieven met een positieve insteek. Van een straatbarbecue tot de nieuwe ecologische wijktuin: alles kan, alles mag. De website bestaat nog maar net en de ideeën stromen toe. We spraken met oprichters Bram Gaasbeek en Bert Vercnocke over hun geesteskind.

Open voor iedereen

Bram Gaasbeek en Bert Vercnocke zijn twee sociaal bewogen dertigers uit het Brusselse. Beiden jonge vaders, beiden actief in hun buurt. Ze startten de vzw blip.org vorig jaar vanuit een dringende nood. “Ken je dat gevoel,” vraagt Bram, “je ziet je buurt verloederen en voelt de drang om hem te doen heropleven. Of je kijkt naar een documentaire over sociaal onrecht, en voelt in je hele lijf: ‘Dit kan toch niet! Hier moeten we iets aan doen.'” Dat knagende gevoel omzetten in positieve actie is waar blip.org om draait. Bram: “Wat wij voelen, voelen anderen ook. Daarom creëerden we een nieuw online platform. Open voor iedereen.”Wie zet mee zijn schouders onder een multicutureel buurtfeest in Vilvoorde? https://blip.org/blip/wereldfeest

 Een, twee, drie

Veel mensen willen initiatief nemen, of in een bestaande werking instappen, maar vaak is de drempel erg groot, of zijn bestaande initiatieven amper bekend. Blip.org brengt hier verandering in. “Hoe doe je de buurt heropleven? Met een groot straatfeest misschien, maar dat organiseer je niet alleen,” aldus Bert. Door je idee van meet af aan op blip te delen, kan je meer mensen bereiken, en krijgt je idee vleugels. “Je post je initiatief op de site. Dat komt op de kaart terecht, zodat anderen je initiatief kunnen zien. Ze kunnen antwoorden, hulp bieden en nieuwe ideeën aanreiken. Zo maak je er samen een succes van.”
Eindeloze mogelijkheden

Het platform trekt aan, de gemeenschap groeit. Bram: “De blip-gemeenschap bestaat zowel uit individuele vrijwillige bijdragers als organisaties van vrijwilligers.” Of het nu kunstgras is voor de voetbalclub van Koningshooikt, deelname aan een Voedselteam, of een wereldfeest in Vilvoorde, blip.org biedt eindeloze mogelijkheden om je buurt en de wereld rondom jou te verbeteren. Bram lacht breed: “Want een betere wereld, dat willen we toch allemaal?”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!