Foto: Helenka Spanjer

Benefietactie KVS levert 15.000 ontbijten op voor Brusselse vluchtelingen

De cijfers van de benefietactie van KVS die in februari plaatsvond, zijn bekend. In totaal kon het Brusselse stadstheater KVS 15.335 euro inzamelen. Het bedrag gaat integraal naar Deux Euros Cinquante, een actiegroep die erover waakt dat vluchtelingen die in de Brusselse straten zwerven de nodige warmte en voedingsstoffen krijgen om de winter te overleven.

donderdag 1 maart 2018 14:08
Spread the love

Malcolm X en Onbezongen

Voor KVS was het een evidentie om in te gaan op de emotionele oproep van actrice Marie-Aurore D’Awans om de vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Het cultuurhuis besloot dan ook om een steentje bij te dragen door een benefietactie te organiseren. Twee van haar theatermakers, Junior Mthombeni en Valentijn D’haenens, hebben zich samen met hun ploeg aangeboden om Malcolm X en Onbezongen opnieuw op de planken te brengen: “Elke dag honderden mensen in de straten zien ronddolen, zonder dak en zonder eten, dat raakt een mens. Net zoals de vele burgers die dagelijks daklozen opvangen, wilden ook wij bijdragen aan een menswaardige opvang.”

15.335 inkomsten

Artistiek leider Michael De Cock is bijzonder opgetogen dat de benefietvoorstellingen zo’n groot succes waren: “Het vrijgevige KVS-publiek trok haar portefeuille open. De ticketverkoop van de stukken leverde namelijk het mooie bedrag van 12.300 euro op. Mensen konden ook een vrije bijdrage doen. Dat leverde nog eens extra 2.320 euro op. Ook de barinkomsten schenken we graag en die bedroegen 715 euro. Zo zamelden we in totaal 15.335 euro in.”

“Elke ochtend 250 ontbijten, twee maanden lang”

“Het is moeilijk om de woorden te vinden om iedereen die hieraan heeft meegewerkt te bedanken”, zo klinkt het bij Deux Euros Cinquante. “Intussen bieden we elke nacht opvang aan zo’n 250 vluchtelingen. Elke dag van de week geven wij hen een degelijk ontbijt. Dat zijn 250 ontbijtmaaltijden per dag, wat neerkomt op zo’n 7.500 euro per maand. Dankzij de benefietactie van KVS kunnen we dus twee maanden verder”.

Naast voor de financiering van de maaltijden, zal Deux Euros Cinquante een deel van het ingezamelde geld gebruiken ter ondersteuning van de keuken, om bijvoorbeeld dagelijks verse producten aan te kopen.

Deux Euros Cinquante dankt haar naam aan de overtuiging dat elke bijdrage waardevol is, hoe klein ook. Met € 2,5 kan de organisatie namelijk al een volledige, gezonde maaltijd voor de vluchtelingen voorzien. Voor meer informatie kan je terecht op de Facebookpagina van de organisatie.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!