Vijftien jaar geleden trokken miljoenen mensen de straat op
Fotoverslag, Wereld, Samenleving, Politiek, België -

Vijftien jaar geleden trokken miljoenen mensen de straat op

Gisteren was het vijftien jaar geleden dat de grootste betoging in de wereldgeschiedenis door de straten van vrijwel alle wereldsteden trok. Op vijftien februari 2003 protesteerden miljoenen mensen tegen de dreigende oorlog in Irak.

vrijdag 16 februari 2018 11:29
Spread the love

Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Oceanië en Europa. Op werkelijk alle continenten werd er die vijftiende februari geprotesteerd. Zelfs als we gewoon nog maar kijken naar het aantal mensen dat de straat opkwam in de omliggende landen, zijn het cijfers die doen duizelen. Brussel en Amsterdam, twee keer honderdduizend betogers, Berlijn een half miljoen betogers, Londen anderhalf miljoen betogers en Rome zelfs twee miljoen.

Nu, vijftien jaar later, kunnen we concluderen dat de betogers van toen de geschiedenis aan hun kant hadden. De oorlog van Blair en Bush heeft Irak, Afghanistan en het hele Midden-Oosten in een wespennest van oorlogen en terreur herschapen.

Wij doken even in ons archief en snorden deze beelden van de betoging in Brussel op.


 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

 
 

  

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

take down
the paywall
steun ons nu!