Nieuws, Economie, Politiek, België -

ABVV Horval blokkeert logistiek depot Metro

Na de 24-urenwerkonderbreking aan de fabriek Vandemoortele te Seneffe op 22 januari zet ABVV Horval haar strijd voort om de re-integratie van Laurent, haar hoofddelegee, te eisen. Vannacht was het de beurt aan het Metro-platform in Izegem. Militanten blokkeerden het logistiek centrum van de winkel en meerdere vrachtwagens van Vandemoortele konden niet uitrijden. De komende dagen beloven ze meer acties op andere sites van Vandemoortele.

vrijdag 16 februari 2018 11:03
Spread the love

Omstreeks middernacht zijn de vakbondsafgevaardigden en militanten van ABVV Horval uit heel België aangekomen aan het logistiek centrum Metro van Izegem. De bedoeling was te beletten dat een twintigtal vrachtwagens uitrijden die voedingsmiddelen van het merk Vandemoortele vervoeren. 

Volgens het ABVV zijn er ook vakbondsmilitanten uit Vlaanderen het stakingspiket van Seneffe komen ondersteunen. Ze hebben allen één boodschap: ‘Je raakt niet aan een ABVV-delegee. Laurent moet terug in dienst genomen worden.’

De politie is omstreeks 3 uur tussengekomen waardoor de militanten moesten vertrekken. “Dit is een schending van het stakingsrecht”, klinkt het bij het ABVV.

“Een vakbondsvertegenwoordiger is essentieel om de sociale democratie in het bedrijf en het welzijn van de werknemers te waarborgen. Vandemoortele moet dat aanvaarden en Laurent opnieuw opnemen in het bedrijf, zo niet dan loopt het bedrijf het risico dat er nog andere acties plaatsvinden op andere sites”, aldus de ABVV-militanten.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!