Foto: C.R.A.P.
Nieuws, Wereld, Samenleving, Politiek, België, Lokaal, Brussel -

“Migranten” en “expats” moeten verschillende uitgang in Brusselse metro nemen

"Migrant" en "expat" staat in de Brusselse metrostations na afgelopen nacht te lezen op wegwijsbordjes. De signalisaties wijzen naar de verschillende wegen die 'men dient te volgen'.

donderdag 25 januari 2018 17:35
Spread the love

De signalisaties bevinden zich voor de roltrappen in verschillende Brusselse metrohaltes. Terwijl de expats gefaciliteerd worden om via de roltrap tot boven te geraken, moeten de migranten de neerwaartse roltrap gebruiken. Het systeem blokkeert namelijk hun weg naar boven. 

Deze actie door het nieuwe collectief C.R.A.P. (Cultural Resistance Artivist Platform), vertegenwoordigt en bekritiseert het institutionele racisme en de groeiende tendens van segregatie in België. Hoewel deze twee “types” van reizigers niet van elkaar verschillen, is onze visie op beide erg verschillend. Dit beïnvloedt de manier waarop Fort Europa hen behandelt. 

De wegwijzers doen denken aan de ‘coloured’ en ‘white’ borden op bussen, in winkels en cafés in de VS tijdens de segregatie en tijdens de Apartheid in Zuid-Afrika. “Racistische instellingen zijn in het verleden al neergehaald door de kracht van het volk”, zegt Camille, van CRAP. “De actie van zondagavond in het Maximiliaanpark, waarbij duizenden mensen een razzia van de politie konden blokkeren, toont aan dat in we in België wel degelijk weerstand kunnen bieden tegen opkomende xenofobie. Foto: C.R.A.P.

take down
the paywall
steun ons nu!