Bron: Flickr
Nieuws, Economie, Politiek, België, Lokaal, Brussel -

Geduld bij cockpit-personeel is op: prik-acties Brussels Airlines

B-united, het gemeenschappelijk vakbondsfront van het Brussels Airlines cockpit-personeel, heeft zijn leden opgeroepen tot prik-acties.

woensdag 24 januari 2018 11:44
Spread the love

Hierdoor kunnen vluchten vandaag tot 15 uur vertraagd worden. Hiernaast lopen andere acties waarbij passagiers uitdrukkelijk ontzien worden. De piloten klagen het falend sociaal overleg binnen Brussels Airlines aan. Hierdoor slepen problemen al jaren aan, onder meer de werkdruk, loon- en arbeidsvoorwaarden en compensaties voor het verloren piloten-pensioen.

Deze problemen zijn vaak aangekaart, maar worden telkens op de lange baan geschoven, of genegeerd met het excuus van kost-neutraliteit. Er is de afgelopen jaren nauwelijks geïnvesteerd in het sociaal passief van het bedrijf. Bovendien wordt het personeel dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van doorgedreven besparingen.

Het cockpit-personeel heeft dit geslikt tijdens de crisis-jaren, uit angst voor hun tewerkstelling. Maar nu de markt aantrekt, is het geduld op en verwacht het cockpit-personeel oplossingen ten gronde.

De vakbonden roepen op tot daadkracht bij het komend overleg. Enkel met bijkomende middelen zullen op korte termijn ernstige oplossingen mogelijk zijn. B-united kiest er uitdrukkelijk voor om de hinder voor passagiers tot een minimum te beperken. Indien oplossingen echter uitblijven, kunnen we niet garanderen dat er geen zwaardere sociale acties zullen volgen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!