Foto: Nav Bel
Verslag, Nieuws, Wereld, Europa, Samenleving, Politiek, België, Lokaal, Brussel - Nav Bel

Koerdisch protest in Brussel tegen de oorlog in Afrin

Naar aanleiding van de Turkse agressie naar de Koerdische enclave Afrin, is de Koerdische gemeenschap van België ook gealarmeerd en zal het straatprotesten blijven organiseren om te tonen dat Afrin niet alleen is en om te eisen dat deze agressie stopt.

maandag 22 januari 2018 22:10
Spread the love

Westerse landen, met de VS op kop, maar ook België, hebben dankbaar gebruik gemaakt van de Koerdische strijdvaardigheid om de terroristen van IS te verslaan, maar nu de Koerden zelf bescherming nodig hebben, merken we dat de internationale gemeenschap de andere kant opkijkt. De burgers van Afrin staan nu oog in oog met een barbaarse slachting door de Turkse staat en de jihadistische bondgenoten. We merken dat waar IS faalde, de Turkse staat maar al te graag dezelfde taak opneemt om het democratisch zelfbestuur van de Koerden kapot te maken. Dit toont met welke veelkoppige kwaad de Koerden in het Midden-Oosten af te rekenen hebben. Net zoals in heel Europa, zullen ook de Belgische Koerden op straat blijven komen zolang deze dreiging blijft.

Zaterdagavond 20 januari hebben we een sit-in gedaan in het station Brussel-Zuid met 120 personen (zie foto in bijlage), en ook vandaag, 22 januari, om 14u tot 16u, zullen we een protest houden ter hoogte van het Schumanplein in Brussel.

take down
the paywall
steun ons nu!