De meest bekeken video’s van het afgelopen jaar
Video, Samenleving, Politiek, België -

De meest bekeken video’s van het afgelopen jaar

U hebt al eerder kunnen genieten van onze meest gelezen en meest verzwegen artikels van dit jaar. DeWereldMorgen brengt naast geschreven content ook regelmatig video's in samenwerking met o.a Docwerkers. Bijzondere jeugdzorg, 30-urenweek, de toekomst van steden, de war on drugs, racisme, de war on terror, vluchtelingen ... Bekijk hier het overzicht van onze meest bekeken video's van het afgelopen jaar.

dinsdag 2 januari 2018 14:48
Spread the love

Journaliste Saskia Van Nieuwenhove hekelt het ‘trek uw plan’-beleid in de jeugdzorg. Zelf opgegroeid in een voorziening is ze één van de grote pleitbezorgers voor rechten van kinderen en jongeren. (Video door Docwerkers)

De regering wil langdurig zieken harder aanpakken. Hilde vertelt wat dat voor haar betekende. Een ontluisterend verhaal. (Video door Docwerkers)

 

30-urenweek: te gek voor woorden!? (Video door Docwerkers)

Ludo De Brabander over ‘Oorlog zonder grenzen’: “De war on terror heeft de terreur alleen maar versterkt. Onze interventies om oliebelangen veilig te stellen heeft de hele regio gedestabiliseerd en geradicaliseerd. Deze oorlogspolitiek keert nu als een boomerang terug.” (Video door Docwerkers)

Hoofdcommissaris Peter Muyshondt is ervan overtuigd dat zijn broer nog zou leven als drugs legaal zouden zijn. (Video door Docwerkers)

 

Na de racistische reacties over de verongelukte Belg met Marokkaanse roots afgelopen zomer moest de Belg van Turkse origine die omkwam bij de aanslag in Istanboel hetzelfde ontgelden. Dit zijn de meest zichtbare uitingen maar mensen met andere roots maken racisme dagdagelijks mee. Bekijk hier de getuigenis van vier jongeren. (Video door Docwerkers)

Na de rellen in Brussel bracht slamster Joy deze videoslam die viraal ging: “De waarheid is dat ik soms ook zin heb om de boel af te breken.” (By: Joy Slam Poésie)

Studenten blokkeerden de lezing Theo Francken aan de VUB.  Door de actie heeft Theo Francken zijn lezing geannuleerd.

 

De subsidiëring van VictoriaDeluxe Vzw wordt door N-VA en Vlaams Belang onder vuur genomen. ACOD-cultuur besloot haar solidariteit te tonen via deze reportage. (Video door Docwerkers)

Steden durven nog dromen. Uit de steden zullen nieuwe vormen van solidariteit komen. Dirk Holemans van Oikos – Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering gelooft in een progressief Europa van onderuit. Een tegenstroom van burgers die zich verenigen in coöperaties om sectoren als voedsel en energie in eigen handen te nemen. (Video door Docwerkers)

take down
the paywall
steun ons nu!