Brusselse zanger schrijft lied over wankelende Francken: ‘Prends tes valises et casse-toi’

Brusselse zanger schrijft lied over wankelende Francken: ‘Prends tes valises et casse-toi’

De Brusselse hiphop-muzikant Code Rouge richt in zijn nieuwste clip de pijlen op Theo Francken. “Prends tes valises et casse-toi”, klinkt het. “Die gast, zijn enige competentie is dat hij een racist is.”

zaterdag 23 december 2017 11:58
Spread the love

Staatssecretaris Theo Francken wankelt en Code Rouge wou nog eens een extra tik uitdelen. Najib Chaquiri, de Brusselaar achter Code Rouge, houdt de vinger aan de pols met zijn muziek en dat blijkt meer dan ooit met ‘Théo prends tes valises et casses toi’ (Theo pak je valiezen en hoepel op).

Op Facebook schrijft Code Rouge: ‘Citoyens, citoyennes, c’est le moment de foutre un max de pression pour faire dégager ce nazi du gouvernement et si on peut le faire en musique c’est encore mieux.’ (‘Het is het moment om maximale druk uit te oefenen om die nazi uit de regering te gooien en als dat met muziek kan, zoveel te beter’)

De clip bij het liedje is maar een voorlopige versie. Code Rouge roept zijn fans op om eigen versies op te sturen waarmee hij dan een nieuwe clip wil maken.

Het liedje haalt Francken helemaal door de mangel. Zijn impulsieve twitter-gedrag, zijn sympathie voor Trump, zijn geflirt met nazi-collaborateurs.

“Ik had het liedje al een tijd klaar in mijn hoofd, maar de gebeurtenissen van de afgelopen week hebben alles in een stroomversnelling gebracht. Het is nu of nooit, dacht ik. Dit mag geen spel tussen politici blijven. Nu moet er massale druk van onderuit komen, anders verandert er nooit iets”, vertelt Code Rouge aan de telefoon.

Francken had al lang ontslag moeten nemen, vindt Code Rouge. “Wat er nu gebeurt met de Soedanese vluchtelingen is de zoveelste druppel. Francken is de zwakke schakel in deze regering, maar tegelijk de ruggengraat. Hij zal zich aan de macht vastklampen, maar dat mogen we deze keer niet laten gebeuren.”

Het liedje staat op Youtube en op Facebook.

take down
the paywall
steun ons nu!