Foto: Tim Dirven / Greenpeace
Nieuws, Milieu, Politiek, België -

Energiepact: Denken. Durven. Doen. Greenpeace voert actie voor de zetel van N-VA

Deze morgen plaatsten verschillende actievoerders van Greenpeace gele vaten voor de zetel van de N-VA in Brussel. Ze roepen de partij hiermee op haar achterhoedegevecht tegen het energiepact te staken. “De kernuitstap valt samen te vatten in drie woorden”, aldus de activisten. “Denken. Durven. Doen!”

vrijdag 15 december 2017 15:41
Spread the love

Onder de actievoerders deze ochtend aan het kantoor van deze partij, Jan Vande Putte, energie-expert bij Greenpeace België. “De vraag vandaag is niet meer of we uit kernenergie stappen en zelfs niet meer wanneer we dat gaan doen. De wet is duidelijk: tussen hier en 2025 moeten alle kerncentrales in ons land dicht””, aldus Vande Putte.

“Het lijkt er echter op dat de N-VA tijd probeert te verliezen om ons zo voor voldongen feiten te stellen”, zegt Vande Putte. “En dat siert haar niet. Want eigenlijk laat de kernuitstap zich samenvatten in drie woorden: Denken. Durven. Doen.”

“Erover denken doen we al jaren – en de recente Elia-studie bewijst opnieuw dat een kernuitstap tegen 2025 doenbaar en niet duurder is dan nogmaals uitstellen”, licht Vande Putte toe. “Nu is het tijd voor durven. Durven voluit te gaan voor de energie van de toekomst. En dan eindelijk doen! Massaal investeren in zon, wind en energie-efficiëntie.” 

Met de nodige politieke wil en daadkracht vanaf vandaag, kunnen we in 2030 al 58% hernieuwbare energie realiseren, wat ons op weg zet naar een economie en samenleving op 100% hernieuwbare energie tegen 2050. Het scenario hiervoor werd in 2016 uitgewerkt door studiebureau 3E in opdracht van Greenpeace, BBL, IEW en WWF. [1] 

Noot:
[1] 3E, Our Energy Future (2016), hier te downloaden.

take down
the paywall
steun ons nu!