redactie

#InMyName: actie voor een ander migratiebeleid

Op woensdag 6 december zijn ’s ochtends vroeg 25.000 deurhangers verspreid in openbaar vervoer en op straat over het hele land. Duizenden mensen konden daarop onder andere het volgende lezen: “Migreren is geen misdaad. Overal in Europa stellen burgers zich solidair op tegenover migranten. Het is nu aan de lidstaten om dit verder te zetten.”

woensdag 6 december 2017 11:37
Spread the love

Precies een maand geleden vervingen 300 burgers tijdens de actie #NotInMyName de affiches op 2100 reclameborden in stations, bushokjes en metrostations. Nu slaat de actiegroep opnieuw toe. Het succes van de actie van 6 november was aanstekelijk en bracht heel wat mensen ertoe om zich bij de beweging aan te sluiten. 

Intimiderende uitspraken van Theo Francken, een hackersaanval op hun website, censuur van posts over de actie op sociale media – het schrikt de actiegroep niet af. Geen aanklacht deze keer, maar duidelijke taal over hoe het wél moet: “Na eerst het huidige migratiebeleid te hebben aangeklaagd (NOTinmyname), willen we we nu duidelijk zeggen wat we meer dan ooit willen (INmyname): een rechtvaardig migratiebeleid, veilige en legale migratiekanalen, regularisatie, stopzetten van het geweld”, legt actiewoordvoerdster Violette uit.

 

Op woensdag 6 december zijn ’s ochtends vroeg 25.000 deurhangers verspreid over het hele land, meer bepaald in Brussel, Gent, Luik, Antwerpen, Namen, Kortrijk, Louvain-la-Neuve, Leuven, Bergen, Kalmthout, Charleroi, Aarlen en Ottignies. Duizenden mensen konden daarop onder andere het volgende lezen:

“Migreren is geen misdaad. Overal in Europa stellen burgers zich solidari op tegenover migranten. Het is nu aan de lidstaten om dit verder te zetten.”

Voor het beleid van de Europese Unie – dat verantwoordelijk is voor duizenden doden op de Middellandse Zee en het verkopen van mensen als slaaf in Libië, bestaan menswaardige en haalbare alternatieven.

De deurhangers roepen iedereen op om zich hier op de een of andere manier voor in te zetten en de website te bezoeken waarop verschillende actiemogelijkheden worden beschreven (www.inmyname.be). Ze bevatten een uitnodiging voor de manifestatie op woensdag 13 december voor een rechtvaardig migratiebeleid. Die begint om 17 uur aan Kunst-Wet, aan de vooravond van de Europese top.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!