Rif een jaar later: 3.000 mensen uit heel Europa eisen vrijlating van 400 mensen in de Rif
Video, Nieuws, Wereld, Europa, Afrika, Samenleving, Politiek -

Rif een jaar later: 3.000 mensen uit heel Europa eisen vrijlating van 400 mensen in de Rif

Comité Mohsin Fikri-Nederland heeft eind oktober een protest georganiseerd in Rotterdam. Zo’n 3.000 mensen van over heel Europa kwamen er samen om te betogen tegen de wantoestanden in de Rif. Betogers herdachten de dood van de visverkoper Moshin Fikri, die een jaar geleden geplet werd door de machines van een vuilniswagen. Ook eisten betogers de vrijlating van de naar schatting vierhonderd mensen die sinds het begin van de opstanden gevangengenomen zijn.

dinsdag 7 november 2017 15:00
Spread the love

Naast betogers en familieleden van de gevangenen was ook Tweede Kamerlid Sadet Karabulut (SP) aanwezig. Zij deelde in een toespraak dat ze in de Kamer van volksvertegenwoordigers vragen zou stellen over de mensenrechtenschendingen in de Rif. 

take down
the paywall
steun ons nu!