Geens gaat over de schreef. Hij recidiveert.

Geens gaat over de schreef. Hij recidiveert.

dinsdag 31 oktober 2017 17:23
Spread the lovefoto van de cover van de 20 pagina’s tellende lofzang op een lid van de uitvoerende macht: Koen Geens. Het blad staat ook hier: https://www.koengeens.be/magazine-geens

Er ploft een huis-aan-huis-blad op mijn Vlaams-Brabantse deurmat, een magazine dat dweept met de minister van Justitie.

In Nederland leidde de uitgifte van een soortgelijk propagandablad tot een politieke affaire: Gerda Verburg, ook een christendemocratische minister, moest in 2010 na een spoeddebat in het parlement erkennen dat zij met haar blad Gerda “een beeld van zelfpromotie” had laten ontstaan, dat ze achteraf betreurde. ‘t Zou nooit meer gebeuren.

Koen Geens is recidivist, hij doet het elk jaar in zijn thuisprovincie.

Bij ons in Vlaams-Brabant kan een minister zichzelf – jaar in jaar uit – op een schaamteloze wijze bewieroken. Koen is jurist en zet met piepkleine lettertjes zijn partijadres op de cover en niet dat van zijn kabinet. Maar hij gebruikt de statuur van zijn ambt en zijn officiële functieaanduiding om zijn passie voor sport en streek uit te venten.

Ik vind dat hij hiermee over de schreef gaat. Koen zal zich verdedigen met de vrijheid van drukpers, maar als jurist moet hij weten dat niet alles wat mag ook hoort. Je hoort je functie niet zo te gebruiken om bij burgers in het gevlij te komen.

Geens laat zich zelfs Minister met een (foutieve) beginkapitaal noemen. Over kapitaal gesproken: de uitgave van “Gerda” in Nederland kostte € 400.000,- In Vlaanderen wordt liefst 81% van de CD&V-uitgaven bekostigd door de belastingbetaler. Koen meldt niét spontaan wat deze Geens-uitgave kostte. Dat zal geen kattenpis zijn.

Gelukkig is het gedrukt op absorberend papier.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!