Bron: Facebook - Stream Media
Nieuws, Samenleving, Politiek -

Protest tegen Theo “Trump” Francken, bij zijn bezoek aan Antwerpen

Theo Francken is weer op een volgende bestemming in zijn tour door Vlaanderen waarin hij op universiteiten lezingen geeft over zijn vluchtelingenbeleid. Vanavond, 26 oktober, is het de beurt aan de UA in Antwerpen. En net als op de andere bestemmingen zitten veel studenten, scholieren en leden van sociale bewegingen hier totaal niet op te wachten. Met een honderdtal zijn ze vanavond de straat op gegaan om dat luid en duidelijk kenbaar te maken.

donderdag 26 oktober 2017 18:35
Spread the love

Een “anti-vluchtelingenbeleid” noemen de betogende studenten het beleid van Staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Hij zal proberen om het racistisch vergif van de N-VA te verspreiden.”

De organisatoren van de betoging vinden dat “het racisme en anti-vluchtelingenbeleid van de N-VA groteske vormen aanneemt”. Hier volgt hun oproep om mee te protesteren tegen het beleid van Francken, ook te lezen op hun Facebookeventpagina:

“Na het viseren van Amazigh (Berbers) ziet Bart De Wever nu ook de straten van Borgerhout vollopen met terroristen. Dat is plat racisme. Volgens Francken is 95 procent van de vluchtelingen geen “echte” vluchteling. Lees: ze zijn profiteurs en gevaarlijk. Organisaties die hun levens redden, zijn volgens Francken verantwoordelijk voor een aanzuigeffect dat niet eens bewezen is.”Bron: Facebook – Stream Media

“Maar vluchten doe je niet zomaar. Voor tienduizenden mensen is het een wanhoopspoging om te ontsnappen aan oorlog, economische ellende en ecologische rampen. Onderweg worden ze bovendien massaal uitgebuit en mishandeld. De vluchtelingen zijn daar zelf niet voor verantwoordelijk. De echte schuldigen voor de vluchtelingenstroom zijn de oorlogsindustrie en haar multinationals en de conflicten en onveiligheid die Amerikaanse en Europese grootmachten mogelijk maakten. Zij maken miljarden euro’s winst door in het Midden-Oosten oorlog te voeren en de bevolking uit te buiten.”

“Racisme is geen antwoord op seksisme!”

“Francken deelt regelmatig de tweets van Trump. Hij vindt het seksisme en racisme van Trump dus blijkbaar geen probleem, maar hij vindt wel dat vluchtelingen vrouwonvriendelijk zijn. De enorme genderproblematiek die er nog steeds is, wordt zo geminimaliseerd en men probeert de woede te richten op andere kwetsbare groepen.”

“We mogen ons niet laten verdelen! Vluchtelingen en Belgen, mannen en vrouwen, van gelijk welke religie of huidskleur, moeten samen opkomen voor degelijk onderwijs, betaalbare huisvesting en jobs voor iedereen. Zo kunnen we voor iedereen een echte toekomst bemachtigen!

“Niet in ons belang! Stop de verdeel- en heerspolitiek!”

“We stappen van Coninckplein naar de Groenplaats. Op de Groenplaats vindt een actie plaats van sociaal werkers die protesteren tegen de commercialisering van tal van wijkwerkingen, drugshulpverlening, daklozenopvang, … en de besparingen en sluipende repressie in het sociaal werk. Wij steunen hen. De N-VA doet alsof ze een hard vluchtelingenbeleid voert in ons belang, maar gebruikt dit om de aandacht af te leiden van het asociaal beleid dat ze voert op nationaal vlak en in ‘t Stad!”

“Scholieren en studenten zullen zich organiseren en aantonen dat Antwerpenaren de haatpraat van de N-VA niet zomaar pikken. Blokbuster (campagne tegen Racisme) en ROSA (campagne tegen seksisme) roepen op voor een optocht tegen racisme, seksisme en vóór solidariteit op 26 oktober.”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!