Brief van bezorgde ouders over fietsveiligheid in Antwerpen
Open brief, Nieuws, Samenleving, Politiek, Lokaal, Antwerpen - Katrien Van Den Bleeken

Brief van bezorgde ouders over fietsveiligheid in Antwerpen

dinsdag 17 oktober 2017 17:41
Spread the love

Wij zijn Bezorgde ouders, 

3 jaar geleden verongelukte Ziggy Stroobants omdat hij door groen licht fietste. Vele soortgelijke ongevallen volgden in tussentijd. Op 17 oktober zien we in Antwerpen 3 dodelijke ongevallen met fietsers en gemotoriseerd verkeer in 2 weken tijd. Hoog tijd om verkeersveiligheid met stip bovenaan de politieke agenda te plaatsen lijkt ons.

De Antwerpse schepen van mobiliteit Koen Kennis heeft vorige week, naar aanleiding van de 2 voorgaande dodelijke verkeersongevallen in Antwerpen in 2 weken tijd, beloofd om snel werk te maken van conflictvrije kruispunten. Gisteren is op de Antwerpse gemeenteraad een voorstel in die zin besproken. Noem ons naïef, maar tot onze grote verbazing is dit voorstel verworpen. We kunnen stilaan praten over schuldig verzuim.

Kiezen voor conflictvrije kruispunten is niet kiezen voor of tegen auto’s. Kiezen voor conflictvrije kruispunten is niet kiezen voor of tegen fietsers. Conflictvrije kruispunten zijn veiliger voor alle verkeersdeelnemers. Kiezen voor conflictvrije kruispunten is  kiezen tegen onnodige slachtoffers en voor het leven! 

Wij lanceerden afgelopen week een petitie om snel werk te maken www.confictvrijekruispunten.nu

Katrien Van den Bleeken, werkgroep “Bezorgde ouders”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!