Bron: Greenpeace België
Nieuws, Europa, Milieu, België -

Actievoerders blokkeren houtpulpfabriek die boreale bossen wegveegt voor productie zakdoekjes

Actievoerders van Greenpeace Nordic hebben maandag 16 oktober de toegangen tot een Zweedse fabriek geblokkeerd die houtpulp levert aan Essity, producent van bekende zakdoek- en toiletpapiermerken als Tempo en Lotus. Onder hen ook de Belg Jeroen Verhoeven.

dinsdag 17 oktober 2017 14:35
Spread the love

Veertig activisten uit zeven landen plaatsten een grote container over de toegangsweg naar de houtpulpfabriek, om te verhinderen dat vrachtwagens hout aanleveren. Ook de treinsporen naar de fabriek werden geblokkeerd, net als de weg om de houtpulp weer af te voeren.

De SCA Östrand houtpulpfabriek in Timrå bevoorraadt zich bij houtkapbedrijven die de laatste ecologisch waardevolle bossen in het noorden van Zweden vernietigen. Ook de Zweedse autoriteiten erkennen het belang van deze gebieden (1).

De vreedzame actie volgt op de publicatie van het rapport Wiping Away the Boreal enkele weken geleden, waaruit blijkt hoe voor de producten van Essity het boreale woud in Zweden, Finland en Rusland wordt weggeveegd.Bron: Greenpeace België

Jeroen Verhoeven, bossencampaigner bij Greenpeace België en één van de actievoerders in Zweden, verklaart: “Het is onbegrijpelijk dat Essity de vernietiging van deze prachtige en waardevolle bossen voor de productie van zakdoekjes en toiletpapier laat gebeuren. Het bedrijf moet zijn pulpleveranciers ter verantwoording roepen, en alle banden verbreken met roekeloze ontbossers. We mogen niet toekijken hoe het boreale woud uiteen wordt gereten.”

Greenpeace lanceerde ook een petitie om Essity te vragen zijn bevoorradingsketen uit te zuiveren. Meer dan 200.000 mensen hebben inmiddels getekend. Essity moet hun stem horen om te verhinderen dat de prachtige biodiversiteit van het boreale woud verloren gaat.

take down
the paywall
steun ons nu!