Lia doet het weer

Lia doet het weer

woensdag 27 september 2017 09:29
Spread the love

Lia doet het weer. Lia van Bekhoven zei deze ochtend (27/09) op Radio 1 diverse keren dat Labour de verkiezingen van 8 juni verloren heeft. Toen de VRT-journaliste in een vraag suggereerde dat Corbyn het goed deed in de verkiezingen, herhaalde ze in haar antwoord “natuurlijk heeft hij verloren”.

Lia schreef een paar maanden geleden op de website van Knack (30 mei 2017) een bevreemdend stukje onder de titel: ‘De meltdown van Labour: Jeremy weet dat hij het niet kan‘. Volgens haar zou Corbyn op de electorale klippen storten, is hij onpopulair, wordt hij zelfs gezien als zwak, inefficiënt, lachwekkend. Ze voorspelde een ingekrompen Labourfractie, etc…als je haar stukje leest krijg je de indruk dat aan de vooravond van de verkiezingen de laatste dagen van Labour zijn geteld, ja, zoals in haar titel, een ‘meltdown’. Nochtans zit Corbyn op dat ogenblik in de electorale lift, tekent hij het ene goede (stijgende) resultaat na het andere op in de opiniepeilingen en is hij bezig de kloof te dichten met de Conservatieven van May.

Deze ochtend beweert van Bekhoven dat hij de verkiezingen heeft verloren. Wel, het enige wat klopt is dat hij het premierschap niet heeft binnengehaald. Maar met 40% van de stemmen, een winst van 9,6% tov de vorige verkiezingen en 30 extra zetels in het parlement moet je toch wel van slechte wil zijn om te beweren dat Labour “natuurlijk heeft verloren”. Als je bovendien Tony Blair “Labours succesvolste leider” noemt hoewel hij zijn land in een desastreuze oorlog in Irak heeft meegesleept en met zijn derde weg mee de basis heeft gelegd van de historische neergang van de sociaaldemocratie, dan weet je het wel. Ik vrees dat Lia zich wat te knus in de kringen van de oude labourgarde heeft genesteld.

Lia deed haar uitspraken naar aanleiding van de jaarlijkse Labour conferentie in Brighton waar het labour van Blair en co duidelijk naar de prullenmand van de geschiedenis is verwezen met o.m. deze schitterende speech van Naomi Klein (uitgeschreven versie, Hier)

take down
the paywall
steun ons nu!