Bron: Monkube
Aankondiging, Nieuws, Wereld, Europa, Economie, Politiek - Sven van de Perre

Ervaar de post-CETA wereld, in een videogame

Vandaag, 21 september 2017, is de dag waarop de wetten uit het Comprehensive and Economic Trade Agreement (CETA) in hun voegen treden. Wetten die enorm ingrijpend zijn op vlak van bevoegdheden van onze eigen politieke leiders. Want met CETA gaan we naar een toekomst waarin ook zij geen beslissing meer kunnen nemen. Een aantal aspecten van de CETA-akkoorden kregen eerder al veel kritiek, maar ook onderdelen als ‘regelgevende samenwerking’ zijn nog steeds voor velen onduidelijk.

donderdag 21 september 2017 14:50
Spread the love

Het spel ‘Dodgy Deals’ zet de speler in de schoenen van een politicus, journalist en activist en toont door hun ogen bekeken, wat de CETA-akkoorden betekenen. Met echte voorbeelden zoals vervuilende goudmijnexploitatie en regulering over verdelgingsmiddelen, toont het spel op een leuke manier aan welke keuze Europa maakt als we de CETA-akkoorden ook op nationaal en regionaal vlak ratificeren. 

Momenteel is er nog een weg terug, want ook al werd CETA in februari 2017 gehaast door het Europees parlement geduwd, in bijna alle landen van de EU moeten nationale en regionale leiders nog groen licht geven. En net daarom is het belangrijk dat mensen zelf op een leuke en begrijpelijke manier kunnen ervaren waar het allemaal om gaat.

Dodgy Deals: Uncover the Secrets of Trade Deals is vanaf vandaag, 21 september, gratis speelbaar op Android, iOS, PC en Mac.

De links zijn:
Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.monkube.DodgyDeals

iOS
https://itunes.apple.com/us/app/dodgy-deals/id1286330263?ls=1&mt=8

Mac
https://www.dropbox.com/s/y96jqkydtknqf9l/DodgyDeals_m059.zip?dl=0

Windows
https://www.dropbox.com/s/vgm6js0o9o66qoa/DodgyDeals_w059.zip?dl=0

take down
the paywall
steun ons nu!