Bron: Artsen Zonder Grenzen
Video, Nieuws, Wereld, Europa, Samenleving, Politiek -

AzG: “Europese staten zijn medeplichtig aan schrijnende omstandigheden in Libië”

Dr. Joanne Liu, internationaal voorzitter van Artsen Zonder Grenzen, is net terug uit Libië waar ze de medische teams van AZG bezocht die er in detentiecentra werken. Ze zag met eigen ogen de afschuwelijke situatie voor migranten en vluchtelingen die er vastzitten. In Tripoli hoorde ze hartverscheurende verhalen van gevangenen die mishandeld en extreem misbruikt werden, inclusief seksueel geweld, gedwongen arbeid en afpersing. In een open brief aan de Europese leiders klaagt Liu hun medeplichtigheid aan.

donderdag 7 september 2017 14:58
Spread the love

De internationale voorzitter van Artsen Zonder Grenzen Dr. Joanne Liu neemt het de Europese leiders in een open brief kwalijk dat zij vastberaden blijven om mensen kost wat kost in Libië vast te zetten. Ook beschuldigt ze hen van medeplichtigheid aan het lijden van duizenden mannen, vrouwen en kinderen. “Wat ik in Libië zag zou ik omschrijven als de incarnatie van de extreemste menselijke wreedheid”, zegt Liu in de video. Haar getuigenis in onderstaande video: 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!