Trump-bos telt al 50.000 bomen

Een groep klimaatwetenschappers plant een bos aan om de "domheid van de Amerikaanse president te compenseren". Het bos telt inmiddels al meer dan vijftigduizend bomen.

vrijdag 4 augustus 2017 18:08
Spread the love

De groep, Forest Trump, is opgericht door de klimaatwetenschappers Dan Price en Jeff Willis, in samenwerking met ondernemer Adrien Taylor om duizend bomen aan te planten in Nieuw-Zeeland.

“We wilden iets tastbaars waar de mensen zich bij konden aansluiten”, zegt Price in de Huffington Post. “Iets dat een fysiek effect zou hebben op wat de Amerikaanse regering doet.”

Van de lokale actie in Nieuw-Zeeland is het Trumpbos inmiddels uitgebreid tot meer dan 50.000 bomen over de hele wereld. Via een internetportaal kan iedereen geld storten aan organisaties die bomen planten. Ook wie lokaal initiatieven neemt, kan die virtueel bij het bos aansluiten. De initiatiefnemers werken aan een digitale kaart om de aangroei van het wereldwijde woud in kaart te brengen.

Domheid

Bedoeling is om “iets echt positiefs te laten ontstaan uit de domheid van Trump”, aldus de initiatiefnemers. “De machtigste man ter wereld verwerpt de meest essentiële klimaatwetenschap, en het is onbegrijpelijk dat Trump beslissingen kan nemen die zo schadelijk zijn voor de hele wereld en de vorderingen die recent gemaakt zijn teniet kan doen”, zegt Adrien Taylor.

De wetenschappers hopen dat het Trumpbos zo groot wordt, dat het de effecten kan compenseren als Trump erin slaagt het Clean Power Plan terug te draaien. Met dat plan wilde zijn voorganger Barack Obama de uitstoot van de VS aan banden leggen.

 

take down
the paywall
steun ons nu!