Joeri Verbesselt

Hoe kunnen we de wereld van morgen verbeelden?

woensdag 2 augustus 2017 12:46
Spread the love

 

Binnenkort studeert activist-filmmaker Joeri Verbesselt af met de korte fictiefilm‘Retreat’, een poëtische evocatie van het hedendaags verlangen naar maatschappelijke verandering. Retreat onderzoekt het potentieel van lichamen in beweging aan de hand van beelden van echte protesten en zorgvuldig gechoreografeerde opnamen.

De film is ingegeven door een ecologisch-activistische bekommernis waarbij de nadruk ligt op relaties en verbondenheid, en een connectie met de Aarde. “De huidige generaties voelen dat er iets op til is. We weten allemaal dat iets staat te gebeuren, maar we kunnen het niet goed vatten. Sociale uitsluiting, dictaturen, klimaatverandering? Wat kunnen we doen om een onzekere toekomst het hoofd te bieden? Hoe vinden we een remedie alvorens de diagnose is gesteld?”

Interessant? Via deze pagina kan je beeldmateriaal bekijken, contact opnemen met Joeri en een bijdrage leveren: https://cinecrowd.com/retreat

take down
the paywall
steun ons nu!