Nieuws, Europa, Economie, Politiek -

Oxfam veroordeelt het uitstel over de financiële transactietaks

Oxfam veroordeelt de beslissing van 10 Europese ministers van Financiën om de vergadering over de financiële transactietaks uit te stellen tot december dit jaar.

vrijdag 7 juli 2017 16:09
Spread the love

Maaike Vanmeerhaeghe, beleidsmedewerker eerlijke belastingen bij Oxfam, reageert: “Dit is een cadeau voor de banken en een klap in het gezicht van gewone burgers. Europese overheden lopen 60 miljoen euro aan inkomsten per dag mis doordat de taks uitgesteld wordt. Dit geld zou geïnvesteerd kunnen worden in broodnodige publieke diensten in Europa en om armoede en klimaatverandering over de hele wereld tegen te gaan.”

50 bankiers en financiële experts publiceerden deze week nog een open brief voor de financiële transactietaks. In de brief stelden ze dat de financiële transactietaks speculatie afremt en economisch gezien perfect te legitimeren is. Volgens de ondertekenaars zal de taks financiële bedrijven er niet van weerhouden om zich op het Europese vasteland te vestigen.

take down
the paywall
steun ons nu!