Nieuws, Wereld, Samenleving - Artsen Zonder Grenzen

Cholera-epidemie Jemen: kwart miljoen mensen tot nu toe besmet

Het aantal mogelijke cholerapatiënten in Jemen is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opgelopen naar 252.816 op 2 juli. 1.560 mensen zijn inmiddels overleden. De epidemie heeft zich dit jaar razendsnel door het hele land verspreid. Door de aanhoudende burgeroorlog is de zorg ingestort, is er op veel plekken een tekort aan schoon water en sanitaire voorzieningen en heeft de Jemenitische overheid te weinig middelen om de epidemie effectief tegen te gaan.

woensdag 5 juli 2017 12:48
Spread the love

60.631 patiënten behandeld

Teams van Artsen zonder Grenzen werken in 18 medische voorzieningen om cholerapatiënten te behandelen. Sinds 30 maart hebben zij 60.631 mensen behandeld. Daarnaast ondernemen wij preventieve acties in de vorm van voorlichting, het leveren van chloor om water te zuiveren en het geven van hygiënekits in getroffen gemeenschappen.

Meer hulp dringend nodig

Er is echter dringend meer hulp nodig om de epidemie in te dammen. Er moeten meer hulpverleners en medische materialen naar het land en er moeten meer behandelcentra opgezet worden om patiënten te behandelen. 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!