Racisme bij NMBS: “On est en Belgique ici”
Maryam K.

Racisme bij NMBS: “On est en Belgique ici”

Op vrijdag 23 juni, op de trein van Brussel-Centraal naar Antwerpen-Centraal, hoor ik een conducteur van NMBS aan een gesluierde vrouw vragen haar Arabisch boekje in het Nederlands of Frans te lezen. Hier is de video van het gesprek dat ik nadien met de conducteur had.

donderdag 29 juni 2017 14:43
Spread the love

Een citaat van de man dat mij vooral stoort is, en ik parafraseer: “Als ze (de gesluierde dame) meer talen zou spreken zou dat beter voor haar zou zijn.” Dat soort paternalisme en koloniaal betweterigheid is nooit terecht of acceptabel en niet meer van deze tijd, to say the least.
 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!