DewereldMorgen.be rots in het medialandschap

DewereldMorgen.be rots in het medialandschap

Ons medialandschap is toch erg verschraald. De Morgen en De Standaard zijn qua boodschap en aanpak nauwelijks te onderscheiden. Bij de populaire kranten Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, De Gazet van Antwerpen en het Belang is het helemaal huilen met de pet op ,grote foto’s met titels die naar sensatie ruiken er bovenop. Het Laatste Nieuws spant qua lichtzinnigheid de kroon.

woensdag 28 juni 2017 22:03
Spread the love

Je zou zowaar heimwee hebben naar de verzuilde pers van vroeger. Je wist wat je las en er zat een inhoudelijke commentaar in de artikels. Het Volk vertolkte de visie van de christelijke arbeidersbeweging, De Volksgazet en de Vooruit de socialistische , De Standaard conservatief Vlaams Katholiek. De berichtgeving was gekleurd vandaag is ze louter commercieel men schrijft wat graag gelezen wordt.

Voor de arbeidende klasse is er gelukkig het internet en zijn sociale media. DewereldMorgen.be een internetkrant die het verschil maakt. Ze verkondigt dagelijks de verzuchtingen van de werkende klasse in dit land, dit met meestal artikels die in een begrijpbare taal voor iedereen geschreven zijn. Ik durf zeggen dat dit medium de enige echte spreekbuis is van het volk in dit land.

Mensen die dagdagelijks op de werkvloer aanwezig zijn krijgen via een soort lezersbrief de kans om hun sociale bekommernissen te uiten en te delen.

Moest DewereldMorgen.be niet bestaan we zouden het moeten uitvinden.

Alle kranten hebben een internetversie. Ze worden in aantal bezoekers allen geklopt door… DewereldMorgen.be.

take down
the paywall
steun ons nu!