Gelijktijdig debat in Brussel en Amsterdam over radicalisering
deBuren

Gelijktijdig debat in Brussel en Amsterdam over radicalisering

Hoe wordt met radicalisering omgegaan in Amsterdam? En hoe in de Brusselse regio? Wat kunnen beleidsmakers, jeugdwelzijnswerkers en andere betrokkenen van elkaar opsteken bij het voorkomen en bestrijden van radicalisering? Hoe sluit het nationale beleid aan op de situatie in de stad zelf? Onder de naam VoxPop organiseren deBuren in Brussel en Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op woensdag 28 juni tegelijkertijd een debatavond hierover waarbij de twee steden direct live met elkaar in verbinding zullen staan.

maandag 26 juni 2017 17:19
Spread the love
Kristof Clerix, bekend als journalist bij Knack, zal als moderator het debat in Brussel leiden. Daar zullen als sprekers aanwezig zijn: Hans Bonte (sp.a) die als bugemeester van een stad met veel Syriëstrijders een hoofdrol speelt in het maatschappelijke debat over radicalisering, Ismaël Bouzammour die als jeugdwelzijnswerker bij vzw D’Broej in Brussel werkt, Lore Colaert die als onderzoeker bij het Vlaams Vredesinsituut zich binnen het cluster omgaan met conflict & geweld in de samenleving focust op radicalisering en Nina Henkens die als socioloog en jeugdwerker bij Uit de Marge werkt rond de effecten van deradicaliseringsbeleid en polarisatie op jongeren en het jeugdwerk.

VoxPop deBuren koppelt het debat in Nederland en België

In Nederland zitten Nederlandse sprekers op het podium, in Brussel Vlaamse. De bedoeling is te bekijken hoe het debat in Amsterdam verloopt en hoe hier. Zowel wat er op het podium gezegd wordt als de inbreng vanuit de zaal spelen een rol. De ene locatie levert zo nu en dan input voor de andere, door middel van citaten van sprekers of publiek die op Twitter worden geplaatst.  Aan het einde van de avond worden de standpunten en uitkomsten met elkaar vergeleken en is er een moment van uitwisseling tussen de twee locaties via de livestream.

VoxPop #1: Radicalisering, gelijktijdig debat in Brussel en in Amsterdam, woensdag 28 juni 2017, 19u30 – 21u00, bij deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel, gratis toegang, reserveren kan hier. En hier vind je meer info.

take down
the paywall
steun ons nu!