Olivier Pintelon

Gentbrugse stationsbuurt bewijst dat aanhouder wint

Na meer dan twee jaar actievoeren eindelijk goed nieuws voor de Gentbrugse pendelaar. Twee ‘Wijk zonder trein’ festivals, een petitie én een kandidaat-ceo hebben de NMBS overtuigd om het treinaanbod eind 2017 te verdubbelen. Dit resultaat bewijst des te meer dat sociale actie loont en het biedt tevens hoop voor de vele ‘wijken zonder trein’ in ons land.

donderdag 1 juni 2017 14:54
Spread the love

Wijk zonder trein is een actiegroep die meer dan twee jaar heeft geijverd voor meer treinen in het station Gentbrugge. Het station Gentbrugge leek grotendeels vergeten in de huidige dienstregeling. Om de problematiek aan te kaarten organiseerden buurtbewoners en pendelaars onder meer twee ‘Wijk zonder trein’ festivals, een petitie, een stationsontbijt en als klap op de vuurpijl schoof de buurt zelfs een kandidaat-ceo voor de NMBS naar voor. Deze acties overstegen het lokale. De strijd stond symbool voor de vele ‘wijken zonder treinen’ in ons land. Al te vaak wordt er beknibbeld op de basisdienstverlening en blijft de reiziger in de kou.

En de acties van de ‘wijk zonder trein’ lijken hun vruchten af te werpen. De NMBS maakte onlangs bekend dat het treinaanbod eind dit jaar terug verdubbelt, ook op zaterdagen. “Dit resultaat bewijst dat een buurt die zich verenigt en zo de problematiek levendig houdt in de media tot grootse dingen in staat is. Nie pleuje is het motto van de Wijk mét trein”, stelt woordvoerder Olivier Pintelon. “Het biedt ook hoop aan andere actiegroepen van divers pluimage. Uiteindelijk is het de aanhouder die wint.”

Om het goede nieuws gepast te vieren organiseert de buurt op vrijdag 9 juni een ‘Wijk mét trein’ festival. De affiche oogt veelbelovend. Op het programma onder meer de geëngageerde muziek van De Straatschenders, swingende americana met Tin Soldier in the Underwood en de feesttonen van Vagabundos. Absolute blikvangers zijn de zes zingende zussen van Binti en de winnaar van de publieksprijs van Humo’s Rock Rally 2016 Delta Crash.

Praktisch:

Op vrijdag 9 juni 2017 vindt het ‘Wijk mét trein’ festival plaats vlak bij het station Gentbrugge (gedeelte Rinskopflaan tussen Persoonsstraat en Neerhofstraat). Van 17u30 tot 22u zijn er doorlopend gratis live-optredens van De Straatschenders, Tin Soldier in the Underwood, Delta Crash, Binti en Vagabundos. Er is doorlopend straat- en kinderanimatie.

Meer info: facebook.com/wijkzondertrein

                  wijkzondertrein.be

@Wijkzondertrein

take down
the paywall
steun ons nu!