Foto: Btb-abvv transport & logistiek
Nieuws, Europa, Economie, Politiek -

Europese manifestatie tegen sociale dumping in het wegvervoer

Op het rondpunt Schuman was het vanmorgen tussen 10u en 12u nog drukker dan andere ochtenden. Op vraag van ETF (European Transport Workers' Federation) hadden zich er meer dan 1.000 bus-, car-, en vrachtwagenchauffeurs verzameld uit heel Europa om de Europese Commissie op te roepen om de gaten van de EU-wetgeving aan te pakken en deze dwingender en effectief te maken in de strijd tegen sociale dumping en oneerlijke concurrentie in het wegvervoer.

woensdag 26 april 2017 18:18
Spread the loveFoto: Btb-abvv transport & logistiek

Na de manifestatie vindt er een ontmoeting plaats tussen een delegatie van ETF en Europees Commissaris Violeta Bulc waarin ze hun bezorgdheden en voorstellen zullen overmaken betreffende het ‘Road Initiative’ van de Europese Commissie.

Dit is een aangekondigd pakket van voorstellen die grote en nadelige veranderingen zullen teweegbrengen in de regeling van rij- en rusttijden. En hoewel de Europese Commissie zelf verklaart dat vermoeidheid een belangrijke oorzaak is van ongevallen bij vrachtwagenbestuurders en buschauffeurs, zullen deze aangekondigde ingrepen een flinke stap achteruit betekenen!Foto: Btb-abvv transport & logistiek

Meer info over de voorstellen in het ‘Road Initiative’ vindt u in de infographic toegevoegd als bijlage.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!