Beeld: Jong Socialisten
Aankondiging, Nieuws, Wereld, Politiek, België - Aaron Ooms

Jongsocialisten vegen er, voor één keer, hun gat aan

Binnen precies een maand, op 24 mei, bezoekt de president van de Verenigde Staten Donald Trump ‘Hellhole’ Brussel. Een president die protectionisme verkiest boven internationale samenwerking en solidariteit en die vanuit ‘alternative facts’ de wereld wil vormgeven, daar krijgen we als Jongsocialisten ‘het vliegende schijt’ van. “Als protest ontwikkelden we daarom ons eigen toiletpapier. Met karikatuur van President Trump”, zegt voorzitter Aaron Ooms.

dinsdag 25 april 2017 16:04
Spread the love

Een beleid van wij tegen zij, een oorlogszuchtig beleid, gebaseerd op alternative facts mogen we niet dulden. Laat staan dat we dit beleid mogen bestendigen door het bezoek van deze president aan ons land ongemerkt te laten passeren. We verwachten daarom een duidelijk signaal van onze politici. Een boodschap dat we enkel met internationale samenwerking echt vooruit zullen raken, dat gelijkheid tussen mensen een fundamentele pijler is van de samenleving en dat we niet zullen deelnemen aan een nieuwe wapenwedloop.

“Zelf zullen we die boodschap duidelijk geven op 24 mei tijdens een grote protestmars en met ons eigen toiletpapier”, zegt Aaron Ooms. “De politiek van Trump is rampzalig. Voor vele Amerikanen die eindelijk konden terugvallen op een stevige ziekteverzekering bijvoorbeeld maar evengoed wereldwijd. Stilzitten is geen optie meer. Daarvoor is ons klimaat te belangrijk, vrede te essentieel.”

De Jongsocialisten bieden dit toiletpapier te koop aan ten voordele van 12-12, het consortium van hulporganisaties tegen de hongersnood in Zuid-Soedan, Jemen, Nigeria en Somalië. “Internationale solidariteit staat allesbehalve hoog op het prioriteitenlijstje van de nieuwe president in de VS”, zegt Aaron Ooms. “Met ons protest willen we daarom niet alleen een signaal geven dat we zijn beleid niet pikken maar tegelijk ons steentje bijdragen aan internationale solidariteit.”

Het Take a Dump on Trump-toiletpapier zal op de verschillende 1 mei-vieringen te koop zijn en kan tevens besteld worden in onze webshop op www.jongsocialisten.be of via info@jongsocialisten.be. Voor 3 euro kan iedereen mee protesteren tegen president Trump en tegelijk de internationale strijd tegen de hongersnood steunen.

Voor deze ene keer, veeg er uw gat aan!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!